Stuur een kaartje naar een eenzame oudere

 

NL Cares kaartenactie

Vanwege het coronavirus is het met name voor ouderen in woonzorgcentra een lastige tijd. Veel ouderen die hier wonen zitten echt verlegen om een beetje extra aandacht. Jij kunt middels een klein gebaar toch iets voor deze kwetsbare groep mensen betekenen.

Zo kun je helpen door via NL Cares een kaartje te sturen naar een eenzame oudere. Hiermee kun je zonder dat er een ontmoeting hoeft plaats te vinden toch extra aandacht geven aan mensen die hierom verlegen zitten. Een kaartje met een lief berichtje kan al een groot verschil maken. Mocht je dat leuk vinden kun je zelfs iets mee sturen zoals een puzzelboekje of een handgeschreven gedichtje.

Goed om te weten: de kaartjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.

Kaartenacties per stad

Amsterdam

Amsterdam

De ouderen bij woonzorgcentrum Nellestein wachten op je kaartje.

Den Haag

Den Haag

De bewoners van Florence Steenvoorde zouden het heel leuk vinden als je een kaartje stuurt.

Rotterdam

Rotterdam

Bij de woon-zorgcentra van Laurens wonen veel ouderen het geweldig zouden vinden een kaartje te krijgen.

Utrecht

Utrecht

In Utrecht kun je ook een kaartje sturen naar zorgmedewerkers om je waardering voor hen te laten zien.

Postzegels

Wist je dat je via Post NL ook digitale postzegels kunt kopen. Dan hoef je die niet te halen in de winkel. Het werkt simpel en je hoeft alleen een code recht boven aan de envelop te zetten.

Koop postzegels