Waar kan jij helpen?

 

Activiteiten NL Cares

NL Cares is volop in beweging in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. We werken hard aan manieren om ondanks de onrust rondom het Coronavirus toch impact te maken.

In deze bewogen tijden is het nóg belangrijker je aan te melden als vrijwilliger. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij aanbieden of ondersteunen.

Heb jij als vrijwilliger een idee om iets te betekenen voor een ander, of ken je een organisatie die hulp van vrijwilligers kan gebruiken neem dan contact op via info@nlcares.nl.

Ga je ergens helpen dan is het heel belangrijk dat je de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen in acht neemt (sociale afstand, handen wassen, hoesten/niesen in elleboog).

PS. Als je zelf verkouden bent (hoesten, keelpijn, neusverkoudheid) en/of koorts hebt vragen wij je om niet deel te nemen aan onze activiteiten.

Kijk snel waar jij kan helpen!

Naar de agenda

Activiteiten door NL Cares

NL Cares kaartenactie

NL Cares kaartenactie

Doe mee met onze kaartenactie en stuur een kaartje naar een eenzame oudere of een hardwerkende zorgmedewerker. Een gezellig berichtje en een teken van steun kunnen zij in deze tijd goed gebruiken. Enthousiast? Bekijk onze agenda schrijf je in!

Balkonserenade

Balkonserenade

Music is the key! Wij brengen muzikanten en woonzorgcentra bij elkaar en organiseren buitenoptredens om gezelligheid te brengen bij eenzame ouderen. Op gepaste afstand vrolijken wij de ouderen zo samen op. Hiervoor zoeken wij nog muzikanten. Meld je aan en stuur een mailtje naar info@nlcares.nl

4G koffie kwartiertje

4G koffie kwartiertje

Tóch verbinding in deze lastig tijd kan natuurlijk digitaal. Je kunt bijvoorbeeld met ouderen Skypen tijdens een "4G koffiekwartiertje". Even gezellig samen een praatje maken en een digitaal kopje koffie drinken kan een groot verschil maken in een eenzame dag.

NL Cares 'BLIJ Nederland'

NL Cares 'BLIJ Nederland'

Een ontmoeting op papier om onze ouderen op te vrolijken! Voor onze goednieuwskrant zijn we op zoek vrijwilligers die leuke en positieve content willen aanleveren én vrijwilligers die willen helpen met het verspreiden van de krant. Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@nlcares.nl

Waar kan je nog meer helpen

Op onze agenda vind je al een aantal activiteiten waar je als vrijwilliger aan deel kunt nemen. Er zijn landelijk nog veel meer mooie initiatieven waar we je graag naartoe verwijzen. Lets care for each other!

Landelijke initiatieven:

Gewoon mensen..

Gewoon mensen..

Gewoon mensen die mensen willen helpen. Bied je aan als vrijwilliger of meld een hulpvraag aan!

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress

Lijkt het jou leuk om kinderen met een taalachterstand een digitaal steuntje in de rug te geven? De VoorleesExpress is hard op zoek naar enthousiaste online voorlezers.

I will help you

I will help you

Meld hier je hulpvraag aan of bied je aan als vrijwilliger!

Ouderenfonds

Ouderenfonds

Het Ouderenfonds koppelt vrijwilligers en ouderen aan elkaar om pen vriend(in) te worden

Initiatieven per stad

Amsterdam

Amsterdam

We roepen de Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander.

Den Haag

Den Haag

Via deze site verzamelt het Haagse Rode Kruis de hulp vragen die zij binnenkrijgen.

Rotterdam

Rotterdam

Niet alleen Rotterdam. Vraag en aanbod voor hulp in Rotterdam

Utrecht

Utrecht

De voedselbank Kanaleneiland zoekt nog steeds inpak vrijwilligers!