Waar kan jij helpen?

 

Vrijwilligerswerk tijdens corona

Zoals op 14 december aangekondigd door Premier Mark Rutte gelden er vanaf heden nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. Dat heeft natuurlijk ook effect op onze activiteiten. Wij doen binnen deze nieuwe maatregelen ontzettend ons best om de activiteiten op aangepaste wijze te laten plaatsvinden en jullie (onze vrijwilligers) de mogelijkheid te bieden om stadsgenoten een hart onder de riem te steken.

Door het coronavirus is het voor iedereen, maar nóg meer voor de kwetsbaren in de samenleving, een lastige tijd. Thema's die wij in onze maatschappij zien zoals eenzaamheid en armoede zijn nog groter geworden en alleen samen komen we er doorheen.

Om die reden is ook onze oproep: blijf elkaar helpen! Want juist in deze tijd betekent de extra aandacht en hulp ontzettend veel voor diegenen die dat nodig hebben.

Wil jij bijdragen en je inzetten voor iemand die in deze moeilijke tijd wat extra hulp kan gebruiken? Kijk dan op onze agenda waar jij kunt helpen.

Naar de agenda

Maatregelen RIVM

Ga je ergens helpen dan is het héél belangrijk dat je de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen in acht neemt (minimaal 1.5 m afstand, handen wassen, hoesten/niesen in elleboog). Bekijk hieronder alle maatregelen.

Daarnaast vragen wij je om bij al onze activiteiten een mondkapje te dragen, voor de bescherming van jezelf en anderen.

Als je zelf verkouden bent (hoesten, keelpijn, neusverkoudheid) en/of koorts hebt vragen wij je om niet deel te nemen aan onze activiteiten.

Maatregelen RIVM

Waar kan je nog meer helpen

Op onze agenda vind je al een aantal activiteiten waar je als vrijwilliger aan deel kunt nemen. Er zijn landelijk nog veel meer mooie initiatieven waar we je graag naartoe verwijzen. Lets care for each other!

Initiatieven van NL Cares

Kaartenactie

Kaartenactie

Doe mee met onze kaartenactie en stuur een kaartje naar een eenzame oudere of een hardwerkende zorgmedewerker. Een gezellig berichtje en een teken van steun kunnen zij in deze tijd goed gebruiken. Enthousiast? Bekijk onze agenda schrijf je in!

Balkonserenade

Balkonserenade

Music is the key! Wij brengen muzikanten en woonzorgcentra bij elkaar en organiseren buitenoptredens om gezelligheid te brengen bij eenzame ouderen. Op gepaste afstand vrolijken wij de ouderen zo samen op. Hiervoor zoeken wij nog muzikanten. Meld je aan en stuur een mailtje naar info@nlcares.nl

Heel NL Bakt

Heel NL Bakt

Het is een moeilijke tijd voor iedereen, en met name bewoners van verzorgingstehuizen kunnen wel een beetje positiviteit en wat extra aandacht gebruiken. Jij kunt helpen hen op te vrolijken door iets lekker voor ze te bakken!

BLIJ Nederland

BLIJ Nederland

Een ontmoeting op papier om onze ouderen op te vrolijken! Voor onze goednieuwskrant zijn we op zoek vrijwilligers die leuke en positieve content willen aanleveren én vrijwilligers die willen helpen met het verspreiden van de krant. Lees snel verder!

Heb je zelf een mooi initiatief?

Heb jij als vrijwilliger een idee om iets te betekenen voor een ander, of ken je een organisatie die hulp van vrijwilligers kan gebruiken neem dan contact op via info@nlcares.nl.