Update coronavirus

Vanwege het coronavirus hebben wij helaas de meeste activiteiten van onze vrijwilligers agenda moeten halen. Hierdoor zul je minder activiteiten in de agenda tegen komen dan je van ons gewent bent. Er zijn echter nog een paar activiteiten waar je zeker kunt helpen, en ook veel landelijke initiatieven waar je bij kunt dragen.

Lees meer!

Flexibel vrijwilligerswerk

Wil jij ook flexibel vrijwilligerswerk doen in Den Haag? Kijk dan voor al onze activiteiten op de vrijwilligerskalender.

Naar de kalender
 

Vaste Vrijwilligers vacatures in Den Haag

Kletsmaatje

Wil je iets betekenisvol doen voor de samenleving? Heb je interesse in andere culturen? En niet geheel onbelangrijk…. houd je van kletsen? Dan ben je bij Het Begint met Taal aan het juiste adres, want gedurende de Corona crisis lanceren zij ‘kletsmaatjes’. Online Nederlands kletsen één op één met een nieuwkomer. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn, om elkaar samen door deze crisis te helpen.

Hoe werkt het?
1. Je meldt je aan als vrijwilliger.
2. Je krijgt een telefonische intake.
3. Je wordt gekoppeld aan een kletsmaatje.
4. Als vrijwilliger krijg je toegang tot de Tool voor Taalcoaching. In deze tool staan tips en lesmateriaal voor in totaal 20 sessies.
5. De online taalcoaching kan beginnen. Voor elke sessie kan je ongeveer een uur rekenen.

Word kletsmaatje

Nieuws uit Den Haag

Nacht van de Vrijwilliger

Nacht van de Vrijwilliger

Save the date! Doe mee met de meest bijzondere nacht van het jaar op 2 april. Bezorg jezelf en een kwetsbare stadsgenoot een mooie avond. In vorige edities deden we activiteiten zoals een muzikale bingo met ouderen of pannenkoeken bakken met dak- en thuislozen.

Nieuwe activiteit

Nieuwe activiteit

Elke dinsdag middag worden er schilderlessen gegeven aan kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Als vrijwilliger help je met het opbouwen, leer je de kinderen tekenen en schilderen en ruim je na de activiteit weer op. Heb jij een passie voor schilderen en tekenen? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Jongverenigingen

Jongverenigingen

Ben je lid van een studie-, studenten of jongvereniging en wil je samen iets betekenen voor de stad? NL Cares kan kosteloos maatschappelijke uitjes organiseren voor jongverenigingen. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Vragen? Neem dan contact op met:

Arwen Slaman

Projectmanager Den Haag

arwen@nlcares.nl
06 - 40 44 13 13

Jeroen Koks

Projectmanager Den Haag

jeroen@nlcares.nl
06 - 30 18 69 18

Nieuwsbrief