Digitaal speluur met mensen met een beperking

 

Tijd om spelletjes te spelen!

Je hebt je opgegeven voor het digitale speluur met mensen met een beperking. Hieronder vindt je alle informatie voor het beeldbellen, de spellen en tips voor het omgaan met de doelgroep.

Lees alles over:

Videobellen met Jitsi

Videobellen met Jitsi

Je speelt het digitale speluur via Jitsi. In de bevestigingsmail van je aanmelding vind je de link die je nodig hebt om mee te doen. Lees de handleiding voor het inloggen en de belangrijkste functies van Jitsi!

Spel: omschrijf het woord

Spel: omschrijf het woord

In dit spel krijg je kort de tijd om een aantal woorden te omschrijven. Je mag daarbij geen delen van het woord gebruiken. Omschrijf je het woord zo goed dat de cliënten raden welk woord je bedoelt? Hier vind je de woordenlijst waaruit je woorden kunt kiezen om te omschrijven. De cliënten hebben een andere woordenlijst die ze gebruiken. Dus het is ook aan jou om hun woorden te raden!

Spel: beeld het woord uit

Spel: beeld het woord uit

In dit spel krijg je kort de tijd om een aantal woorden uit te beelden. Je mag daarbij niks zeggen. Beeld je het woord zo goed uit dat de cliënten raden welk woord je bedoelt? Hier vind je de woordenlijst waaruit je woorden kunt kiezen om te omschrijven. De cliënten hebben een andere woordenlijst die ze gebruiken. Dus het is ook aan jou om hun woorden te raden!

Omgaan met de cliënten

Omgaan met de cliënten

Vandaag ga je met 7 of 8 cliënten van Abrona digitaal spelletjes spelen. Zij hebben een verstandelijke beperking. Lees hier meer over hoe je omgaat met deze groep mensen.