1 t/m 8 oktober

 

Eén tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid, van 1 t/m 8 oktober, wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en organiseren we extra activiteiten tegen eenzaamheid. Ook daarbuiten kan je met NL Cares vrijwilligerswerk doen op flexibele basis en draag je daarmee een steentje bij in de strijd tegen eenzaamheid. Doe mee en kom in contact met anderen!

Kies een activiteit
Nationale coalitie tegen Eenzaamheid

Nationale coalitie tegen Eenzaamheid

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is begin 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge (VWS). Sindsdien werken 185 gemeenten met het actieprogramma aan een lokale aanpak en tekenden meer dan 130 landelijke organisaties, bedrijven en instellingen voor de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. NL Cares is onderdeel van deze coalitie.

Utrecht: Lunch tegen Eenzaamheid

NL Cares werkt in Utrecht samen met de Tussenvoorziening om op 2 en 3 oktober een lunch te verzorgen voor cliënten. Cliënten van de Tussenvoorziening zijn woonachtig in Utrecht en bevinden zich in een kwetsbare positie. Ze hebben schulden, hebben op straat gewoond of zijn als vluchteling naar Utrecht gekomen.

Jij stapt op de fiets om de lunch (bereid door Esthers Eethuis) op te halen, en deze samen met een vaste vrijwilliger bij een cliënt te bezorgen en op te eten. Je hoeft hiervoor geen speciale skills te hebben, maar je moet het leuk vinden om met iemand in gesprek te gaan die je niet kent!

Meld je aan

Amsterdam: Wandelen voor Verbinding

In Amsterdam gaat NL Cares ‘Wandelen voor Verbinding’. Zo wordt er samen met studenten elke dag een wandelactiviteit georganiseerd bij een woonzorgcentrum. Bij elke student die meedoet kan er één extra oudere mee naar buiten. Ook wordt er op zaterdag 3 oktober een wandeling georganiseerd in het Amstelpark. Tijdens deze activiteit kan je op een leuke manier kennis maken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe jouw bijdrage helpt in de strijd tegen eenzaamheid!

Schrijf je in

Den Haag: het bedrijfsleven tegen Eenzaamheid

In Den Haag zet het bedrijfsleven zich massaal in tegen eenzaamheid. Zo zal Wasserman een speciale editie van de Blij Nederland ontwerpen. De Blij Nederland is een papieren positief nieuwskrant die voor vrolijkheid, afleiding en een hart onder de riem zorgt voor eenzame ouderen. Daarnaast organiseren NL Cares en de Bijenkorf een pannenkoeken event voor ouderen een gaan vrijwilligers potjes schilderen en vullen met gezellige planten. Zo worden ouderen echt even in het zonnetje gezet!

Rotterdam: Wandelen tegen Eenzaamheid

Ook in Rotterdam wordt er gewandeld tegen Eenzaamheid. Samen met de bewoners van Laurens Stadzicht ga je de natuur in en breng je een bezoekje aan de kinderboerderij. Als je mee wilt doen, schrijf je dan snel in!

Doe mee