Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help bij de avondschool voor mensen met een verstandelijk beperking

Accent Avondschool centrum

28 april 2020
Vijverhofstraat 97, 3032SH Roterdam
18:45 - 21:15
Mensen met een beperking
0/4

Activiteit

Bij de Avondschool helpen vrijwilligers bij de lessen waar die avond hulp nodig is. Nederlands, rekenen, schilderen, toneel of koken. Op de maandag is er ook computerles waar ze zeker extra hulp kunnen gebruiken. Als vrijwilliger word je bij een cursusgroep geplaatst, waarbij je de professionele docenten ondersteunt bij de lessen. 

Doelgroep & impact

De Accent Avondscholen bieden een veilige, gestructureerde en professionele omgeving waar volwassenen met een lichte verstandelijke beperking kunnen werken aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. Het cursusaanbod voor de cursisten is heel divers. Door jouw aanwezigheid krijgen de cursisten extra aandacht, en ze zijn altijd in voor een praatje en gezelligheid. 

De locatie

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen heel veel zelf. Tijdens de cursussen van Accent Avondschool leren zij allerlei handige zaken die ze kunnen gebruiken hun directe leef- en werkomgeving. In een ontspannen sfeer: veilig, individueel en zonder prestatiedruk. Jaarlijks volgen ongeveer 400 cursisten een cursus in één van de drie vestigingen van Accent Avondschool. In principe is iedereen welkom die vanwege zijn beperking ander onderwijs niet kan volgen. 


Bijzondere data (vrijwilligers welkom): 

November: Project 'Frisse types'

3 december: Sinterklaasviering

12 december: Kerstviering

Maart: Project 'Brandmeester'

6,14 april; 7 mei: Examens

11, 12, 14 mei: diploma uitreiking

19 mei: Eindfeest

Help je mee?

Zin in een gezellige avond? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.