Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Fietslessen in het AZC

AZC Rijswijk

16 april 2019
Lange Kleiweg 80, 2288 GK Rijswijk
10:00 - 11:30
Migranten
1/2

Activiteit

Nieuwkomers die net in Nederland zijn weten niet wat ze zien: zo veel mensen op fietsen! In Nederland kun je niet zonder fiets. Het is daarom voor hen belangrijk dat ze leren fietsen zodat ze onafhankelijker worden. Elke dinsdagochtend wordt er op het AZC fietsles gegeven voor (voornamelijk vrouwelijke) bewoners. Als vrijwilliger help je bij het onder de knie krijgen van het fietsen. Sommigen zullen nog nooit op een fiets hebben gezeten, terwijl andere al een aantal keren zijn geweest en zich al goed weten te verplaatsen. Naast dat de lessen erg leerzaam zijn, is het voor de bewoners van het AZC ook lekker even bewegen en buiten zijn. Echt iets voor jou? Meld je dan snel aan!

Doelgroep & impact

De meeste bewoners zijn nog niet lang in Nederland en zijn nog aan het wennen aan en leren over de cultuur. Eén van opvallende cultuurverschillen is dat iedereen continu fietst. Door zelf te leren fietsen, zullen ze zich beter kunnen verplaatsen. Daarnaast is de fietsles ook een sociale bezigheid. De mensen die hier bij elkaar komen, komen uit uiteenlopende landen zoals Syrië, Eritrea en verschillende andere Afrikaanse landen. Ze werken hard om het fietsen onder de knie te krijgen. 

Locatie

De lessen worden gegeven bij het AZC in Rijswijk. In het AZC zijn mensen ondergebracht die in afwachting zijn van hun asielaanvraag of statushouders die wachten op een woning. Het AZC Rijswijk telt ongeveer 400 bewoners. Naast fietslessen worden er ook taallessen gegeven, en is er een schooltje voor de kinderen. 

Help je mee?

Wil je helpen bij de fietslessen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op