Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij IMC Weekendschool - Excursie naar architectenbureau

IMC Weekendschool West

17 maart 2019
Postjesweg 1, 1057DT Amsterdam
10:00 - 15:30
Kinderen
0/2

Activiteit

Leerlingen gaan op excursie naar een architectenbureau. Leerlingen leren hoe een architect werkt, waar hij/zij allemaal over na denkt. Leerlingen gaan zelf tekenen op schaal naar aanleiding van een opdracht die waar zij meerdere weken aan zullen gaan werken. 


IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. 


Als vrijwilliger help je met het begeleiden van een groepje leerlingen tijdens de reis naar de excursie toe, het begeleiden van leerlingen op locatie en het ondersteunen van leerlingen wanneer zij gezamenlijk aan een opdracht werken. Daarbij is het ondersteunen bij de samenwerking voornamelijk belangrijk. Help jij mee?

Doelgroep & Impact

Nieuwsgierige leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas uit Amsterdam. Zij hebben zichzelf opgegeven om drie jaar lang het programma van IMC Weekendschool te volgen. De leerlingen zijn enthousiast en hebben hun hart op de tong. IMC Weekendschool heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 20 leerlingen. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep kinderen en jongeren op de website.

Locatie

Deze excursie begint op onze vestiging Het Sieraad, Postjesweg 1. Vanuit daar reizen we met de tram of de bus naar het architectenkantoor. We eindigen de dag weer op Het Sieraad.

Help je mee?

Wil jij ook vrijwilligen tijdens deze activiteit? Klik hieronder dan op 'ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.