Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nederlands Taalcafé voor vluchtelingen en nieuwkomers

Dutch Language Cafe

14 augustus 2019
Anna&Co, Wilhelmina van Pruisenweg 55, 2595 AN Den Haag
19:30 - 21:00
Migranten
0/5

Activiteit

Elke woensdagavond wordt er in de wijk Bezuidenhout een taalcafé georganiseerd. Er worden kleine groepjes gemaakt met in elke groepje een Nederlandstalige, en dan worden er spelletjes gespeeld en Nederlands gepraat. Er is een hele kast vol spelletjes, denk aan Kwartetten, Party&Co, 30 seconds, Wie ben ik en nog veel meer! Door de spelletjes heb je altijd iets om over te praten. De avond wordt geleid door een ervaren begeleider die je tips geeft en zorgt dat jij je comfortabel voelt in je groepje. 

 

Na de spelletjes kan je blijven om te tafeltennissen, muziek te maken met gitaar of piano, of gewoon lekker verder te kletsen! De avonden staan altijd garant voor een hoop lol en plezier, je ontmoet veel nieuwe mensen en je kunt mensen echt helpen.

 

Doelgroep & Impact

De doelgroepvoor deze activiteit is iedereen die Nederlands wil leren. Dit zijn niet alleen vluchtelingen, maar ook expats en buitenlandse studenten. De meeste zijn tussen de 25 en 35 jaar, maar met uitschieters naar boven en beneden. Naast dat zij hun Nederlands kunnen verbeteren, willen zij ook heel graag met echte Nederlanders kennis maken en leren over de cultuur. 

 

De locatie

Het taalcafé is in Anna&Co, aan de Wilhelmina van Pruisenweg 55 (vlakbij station NOI). Let op, de ingang is niet makkelijk te vinden, kijk hier voor een foto die je zal helpen: www.dutchlanguagecafe.com/location. Verdwaald? Bel 0638258593.

 

Help je mee?

Als Nederlandstalige ben je van harte welkom! Je hulp wordt door de deelnemers heel erg gewaardeerd. Daarnaast leer je een hele boel over andere culturen en heb je gewoon een hoop lol. Meld je hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op