Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Rode Kruis op Jeugdvakantieland

Rode Kruis - Ahoy Rotterdam

27 juli 2019
,
09:30 - 16:00
Algemene hulp
0/6

Activiteit

Kom jij het Rode Kruis Rotterdam helpen bij activiteiten voor kinderen op Jeugdvakantieland?

Het programma van Jeugdvakantieland is een mix van sport, spel, fun en educatie. Het Rode Kruis organiseert hier een aantal activiteiten, waarbij kinderen op een vrolijke en speelse manier kennismaken met het thema EHBO en Zelfredzaamheid, met andere woorden ‘Hoe red ik mezelf’. Zo is er bijvoorbeeld een rolstoelparcours waar de kinderen kunnen ervaren hoe lastig het is om met een handicap door het parcour te lopen. Als vrijwilliger ga je samen met de vaste vrijwilligers van het Rode Kruis aan de slag om de kinderen op meer over dit thema te leren. Je hoeft geen kennis van EHBO te hebben, want dat heeft het Rode Kruis genoeg!

Doelgroep en Impact

De activiteiten zijn voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar en hun ouders/begeleiders. Spelenderwijs leren de kinderen iets over EHBO, over wat je moet doen in geval van nood, en hoe je je redt met een beperking. De activiteiten vergroten het risicobewustzijn en helpen om basisvaardigheden te ontwikkelen.

Locatie

Jeugdvakantieland wordt gehouden in de Ahoy in Rotterdam. Exacte locatie, contactpersoon en uitleg over de activiteiten volgt nog in een digitale briefing na inschrijving. Je reiskosten worden vergoed en er is gratis koffie/thee/lunch.

Help je mee?

Heb je tijd om deze dag of een deel daarvan te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op!

Delen