Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Sociale middag bij inloophuis voor dak- en thuislozen Blaka Watra

Blaka Watra

16 maart 2019
Droogbak 1C, 1013 GE Amsterdam
12:00 - 16:00
Dak- en thuislozen
1/2

Activiteit

Zeven dagen per week opent inloophuis Blaka Watra de deuren voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor de koffiecorner: je zorgt continu voor verse koffie & thee en tijdens het koffieschenken is er uiteraard volop tijd om een gezellig praatje te maken met de bezoekers. Verder help je in het weekend ook met het uitserveren van een warme maaltijd. Lijkt het je wat om hier te helpen? Schuif dan aan, leer meer over het leven van dak- en thuislozen en maak er een gezellige middag van!

De locatie

Inloophuis Blaka Watra van de Regenboog Groep staat midden in het centrum, vlak naast het centraal station. De bezoekers van Blaka Watra zijn hoofdzakelijk man en hebben veel verschillende nationaliteiten. Dit zorgt voor een gezellige, culturele mengelmoes. Let op: er wordt in de ruimte waar je vrijwilligerswerk doet gerookt. Daarnaast heeft Blaka Watra, als één van de weinige inloophuizen, ook een drugsgebruikersruimte. Dit is om te voorkomen dat de dak- en thuislozen dit op gevaarlijke plekken gaan doen. De organisatie vertelt je er graag meer over. Bij Blaka Watra kunnen de bezoekers terecht voor koffie, thee, eten, een douche, het gebruik van een computer, de mogelijkheid om kleding te ruilen en uiteraard voor het sociale contact met anderen. 

Doelgroep & impact

De bezoekers van inloophuizen leven niet per definitie op straat. Een aandeel van de bezoekers heeft wel een woning, maar is sociaal geïsoleerd. Zij komen dan ook naar de inloophuizen voor de gezelligheid, een warme maaltijd, een douche of praktische hulp. De levensverhalen van deze mensen, maakt hen vaak interessante gesprekspartners. Houd er als vrijwilliger wel rekening mee dat er voornamelijk mannelijke bezoekers komen en dat jij vaak degene bent die de eerste stap moet zetten tot het leggen van contact. Dit kan als pittig worden ervaren door vrijwilligers. Wil je meer weten over hoe je het beste met deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep dak- en thuislozen. 

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten voor dak- en thuislozen door met ze te praten? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.