Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Sportavond begeleiden

Steunpunt Haagsche Bluf

16 april 2019
Haagsche Bluf 46, 2511 CN Den Haag
19:00 - 21:00
Mensen met een beperking
0/2

Activiteit

Als vrijwilliger heb je een voorbeeldrol; je legt een sportonderdeel uit en zorgt ervoor dat de bewoners enthousiast meedoen. Het trefpunt beschikt over een speciale sporthoek waar o.a. een roeimachine, hometrainers en een loopband staan. Tevens is het mogelijk om op muziek te aerobicen! Met mooi weer kan je de groep meenemen naar de Paleistuinen. Het sporten duurt tussen de 45 en 60 minuten, daarna wordt er nog een gezellig praatje gemaakt en kopje koffie/thee. De bewoners geven graag een rondleiding door de Haagsche Bluf. 

Doelgroep & impact

Mensen met een (verstandelijke) beperking bewegen vaak te weinig en kampen daardoor met overgewicht. Begeleiding vanuit de Haagsche Bluf is zelf niet in de gelegenheid om de bewoners en bezoekers te helpen bij het sporten. Jouw komst is daarom voor hen erg waardevol. Het is leuk om vooraf wat oefeningen te bedenken die je met ze wil doen, bijvoorbeeld rekken en strekken, buikspieren, hun eigen favoriet, of een spelletje. Jij bent namelijk de sportinstructeur vanavond! De bewoners kunnen zelf goed aangeven wat ze wel en niet kunnen. Er mag best wat gezweet en gemotiveerd worden, maar het blijft vrijblijvend en laagdrempelig. Lekker even (buiten) bewegen en gezelligheid is het belangrijkste!

Locatie

Op locatie Haagsche Bluf wonen 25 mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze wonen zelfstandig (en mogen na het sporten dus ook zelfstandig even naar de supermarkt e.d.), maar er is wel 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De Haagsche Bluf heeft een trefpunt waar wordt gegeten en verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals bingo, karoake en fitness! Ook cliënten van andere locaties bezoeken het trefpunt regelmatig, wat zorgt voor veel gezelligheid.

Help je mee?

Wil je een sportavond geven? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Ik wil ook vrijwilligen’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op