Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé in het Wereldhuis

WelNu

20 juni 2019
Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
10:30 - 12:30
Migranten
1/2

Activiteit

Als vrijwilliger help je vluchtelingen hun Nederlands te verbeteren. Elke donderdag tussen 10:30 en 12:30 leren mensen uit Syrië, Iran, Eritrea, Irak, Afghanistan en andere landen samen met een taalcoach de Nederlandse taal. In kleine groepjes praten ze samen over allerlei verschillende thema’s. De groepen worden min of meer op niveau samengesteld.

Doelgroep & impact

De deelnemers bij WelnU komen uit verschillende landen en hebben verschillende culturele achtergronden, talenten en expertises. Het doel van de organisatie is om mensen zo snel mogelijk de optie te geven Nederlands te leren, daarom worden de lessen gratis aangeboden. Iedereen is heel gemotiveerd om Nederlands te leren! Wil je meer weten over hoe je het beste met deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep migranten.​

Locatie

WelnU is een ontmoetingsplek waar vluchtelingen en vrijwilligers samen werken aan integratie. Dat gebeurt in Het Wereldhuis op de Nieuwe Herengracht, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor en door nieuwkomers. Met taal, activiteiten en mooie bijeenkomsten wordt er gebouwd aan een stevig en warm netwerk, waar je je als nieuwkomer en als vrijwilliger snel thuis voelt.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.