Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Voedselpakketten inpakken - ochtendshift

Voedselbank

14 augustus 2019
Archangelkade 11, 1013BE Amsterdam
09:30 - 12:30
Algemene hulp
8/8

Activiteit

Door een toenemend aantal mensen dat afhankelijk is van de hulp van de Voedselbank moeten er ook steeds meer pakketten worden ingepakt. Jouw hulp is hierbij onontbeerlijk. Help mee met het inpakken van voedselpakketten voor deze gezinnen die onder de armoedegrens leven in Amsterdam. Het is teamwork; vrijwilligers sorteren het voedsel en leggen samen alle producten in de kratten.

Doelgroep & impact

De Voedselbank in Amsterdam verzorgt in Amsterdam op wekelijkse basis 4500 voedselpakketten. Deze pakketten gaan naar individuen en gezinnen die onder de armoedegrens leven. Dankzij de Voedselbank kunnen zij voorzien worden van een veilig voedselpakket. 

De locatie

Let op! Deze locatie is niet eenvoudig te vinden als je de activiteit voor de eerste keer bezoekt. Plan voldoende reistijd in. De Loods is onverwarmd en het is handig om kleding te dragen die ook tegen een stootje - vuil of beschadiging - kan. Ook kan het tillen van zwaardere objecten soms onderdeel van de activiteit zijn.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Voedselbank te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Voor de enthousiastelingen: 's middags vanaf half 2 is er een tweede shift voedselpakketten inpakken! Ook kan je op andere dagen helpen bij de Voedselbank. 

Met een groep? Voor deze activiteit mag je je met een kleine groep (van max. 5 personen) inschrijven. De overige plekken moeten beschikbaar blijven voor andere vrijwilligers.