Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Welkomstactiviteit: Converseren met anderstaligen bij Cybersoek

Cybersoek

29 januari 2019
Timorplein 22, 1094 CC Amsterdam
13:00 - 15:00
Migranten
9/10

Welkomstactiviteit

Zoek je een leuke activiteit om kennis te maken met vrijwilligerswerk? Zoek dan niet verder, en schrijf je in voor deze Welkomstactiviteit! Deze activiteit is speciaal bedoeld voor nieuwe vrijwilligers! Er zal iemand van NL Cares aanwezig zijn die meer vertelt over onze werkwijze en de verschillende activiteiten. Daarna ga je meteen, samen met andere nieuwe vrijwilligers, aan de slag!

Activiteit

Elke dinsdagmiddag is er bij Cybersoek een Open Inloop Taal. Dit is een laagdrempelig project waarbij iedereen welkom is die behoefte heeft aan taalondersteuning. In groepjes wordt er aan verschillende taalvaardigheden gewerkt zoals spreken, lezen en schrijven. Als vrijwilliger help je in kleine groepjes of één op één om de spreekvaardigheid van de bezoekers te vergroten. Je converseert, let op uitspraak en vergroot de woordenschat van de deelnemers. Je wordt hierbij aangestuurd door ervaren docenten die je duidelijk uitleggen wat er geoefend moet worden en hoe.

Doelgroep

De deelnemers van de Open Inloop hebben verschillende culturele achtergronden. Sommigen hebben een beperkte kennis van de Nederlandse taal en anderen kunnen zich al goed redden. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd om Nederlands te leren.

Locatie

Cybersoek is een buurtcentrum in Amsterdam Oost en biedt cursussen aan voor alle buurtbewoners: van jong tot oud, man en vrouw, met diverse (culturele) achtergronden. Voor deelnemers uit verschillende bevolkingsgroepen is Cybersoek een plek voor ontmoeting en uitwisseling. Daarmee worden diverse groepen in de wijk – van hoog- tot laagopgeleid – met elkaar in contact gebracht. Dit bevordert de communicatie, het begrip en de samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de wijk.

Help je mee?

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk?! Schrijf je dan in voor deze activiteit. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.