Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Voedsel sorteren bij de Voedselbank

Voedselbank Haaglanden

27 februari 2019
Boomaweg 101, 2553 EB Den Haag
09:00 - 12:00
Algemene hulp
0/3

Activiteit

Op dinsdag- en woensdagmiddag wordt voedsel voor de regio voorbereid om in te pakken. Er worden o.a. aparte zakken gemaakt van tomaten, aardappels en uien. Dit is een geoliede machine, waarbij een vast team van vrijwilligers je op sleeptouw neemt. Als vrijwilliger help je met het sorteren van voedsel zodat dit de volgende dag gemakkelijk ingepakt kan worden. Ben jij iemand die niet vies is van hard werken en lijkt het je leuk om een keer te helpen? Voor deze activiteit is het verstandig om stevige schoenen aan te trekken en kleding die vies mag worden. 


In overleg kunnen er ook grotere groepen deelnemen aan de activiteit. Neem contact op met NL Cares - Den Haag om de mogelijkheden te bespreken. 

Doelgroep & impact

De voedselbank verzorgt in de regio Haaglanden iedere week voor ca. 2500 huishoudens voedselpakketten voor mensen die onder de armoedegrens leven. Om recht te hebben op een voedselpakket wordt elke drie maanden opnieuw ge-evalueert of je hierop recht hebt. Met deze activiteit help je de allerarmsten in de samenleving.

Door krappe middelen draait de voedselbank voornamelijk op de inzet van vrijwilligers.

Locatie

De locatie is moeilijk te bereiken met het OV. Je kunt dus het beste met eigen vervoer komen. 

Help je mee?

Wil je helpen met het inpakken van de voedselpakketten? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op