Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

IMC Weekendschool in Noord

IMC Weekendschool Amsterdam Noord

23 september 2018
Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam
10:15 - 15:00
Kinderen
0/3

Omschrijving activiteit
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses.  Elke zondag komen 120 leerlingen naar de weekendschool om les te krijgen van inspirerende gastdocenten. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Elke vier weken krijgen de leerlingen een ander vak, zoals journalistiek, geneeskunde, techniek, muziek, ondernemen enz.

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar inspirerende ontmoetingen? Als vrijwilliger help je mee met het begeleiden van de lessen. Leservaring of kennis over het vak is niet nodig. Je hoeft zelf geen les te geven, maar je zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de les extra begeleiding en persoonlijke aandacht krijgen. De ene dag help je bij het oplossen van een moordzaak, de andere dag neem je een kijkje achter de schermen bij het journaal. Geen dag is het hetzelfde. Elke zondag kun je je inschrijven voor deze activiteit! (m.u.v. schoolvakanties)


Doelgroep
Nieuwsgierige leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas uit Amsterdam Noord. Zij hebben zichzelf opgegeven om 2,5 jaar lang het programma van IMC Weekendschool te volgen. Onze leerlingen zijn enthousiast en hebben hun hart op de tong. IMC Weekendschool Amsterdam Noord heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 20 leerlingen. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep kinderen en jongeren.  

Wil jij ook vrijwilligen? 
Wil jij ook meehelpen bij De Weekendschool? Klik hieronder dan op 'Ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.