Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Meehelpen in de dagopvang voor dak- en thuislozen

Catharijnehuis

23 september 2018
Catharijnesteeg 7, 3512 NZ Utrecht
09:30 - 14:30
Dak- en thuislozen
0/2
Activiteit
Hoewel deze dak- of thuislozen vaak eerst een wat afwachtende houding aannemen tegenover nieuwe gezichten, vinden ze het leuk om samen spelletjes te spelen of een praatje aan te gaan. Bij het Catharijnehuis kun je met deze doelgroep kennismaken door in de woonkamer te als vrijwilliger te helpen. Je schenkt koffie en soep, maakt praatjes en probeert je aan te sluiten bij de leefwereld van kwetsbare mensen. Tijdens een potje pool of tafeltennis leer je elkaar kennen.

Doelgroep & impact
Het Catharijnehuis biedt dagelijks 110 daklozen de mogelijkheid gebruik te maken van de huiskamer. Een stabiele plek, weg van de straat, waar ook activiteiten worden georganiseerd, waar men kan eten en drinken en waar medische hulp beschikbaar is. Als vrijwilliger help je mee koffie schenken en in de dagelijkse facilitaire zaken. Ook is er tijd om een praatje te maken of een spelletje te spelen. Neem hier alvast een kijkje op de website. Voor dak- en thuislozen zijn nieuwe contacten vaak spannend, het is dus belangrijk dat je zelf een proactieve houding aanneemt en stevig in je schoenen staat. Wil je meer weten over deze doelgroep? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep dak- en thuislozen. 

Help je mee?
Zie jij het als een uitdaging om aan de praat te gaan met dak-/thuislozen? Klik hieronder dan op 'Ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de doelgroep. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Bereikbaarheid 
Het Catharijnehuis ligt op een prachtige locatie in de binnenstad, naast het Catharijneconvent aan de Lange Nieuwstraat.

Let op: aanwezigheid
Het is niet de bedoeling dat je korter komt dan de tijd die voor deze activiteit staat. Het is voor het team onrustig en eist van de beroepskracht veel flexibiliteit die zij niet altijd waar kunnen maken. Bovendien wil het Catharijnehuis  met het hele team beginnen en eindigen. Inpassen van flexibele tijden is wat teveel gevraagd, zeker als je maar eenmalig komt. Dank voor je begrip alvast!