Guerilla Gardening

 

Go Green

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we de bloemetjes weer buiten gaan zetten! Door mee te doen aan de Guerilla Gardening actie op 29 april (onderdeel Nacht van de Vrijwilliger) zorg jij voor een fijnere buitenwereld, waar je ook woont in Nederland. Maak stekjes en doneer die aan de Groene Bieb, maak en gooi zaadbommen of pak je botermesje en schraap het onkruid tussen de tegels van de de buren weg. Hieronder geven we je wat concrete tips & tricks om je buurt groener te maken! Sluit je je liever aan bij een bestaande gardening activiteit? Klik dan door naar de agenda en kijk waar jij kan aansluiten op 29 april.

Naar de agenda

Stekjes!

Je kan altijd iemand blij maken met een plantje. En hoe leuk is het om dit te doen met een stukje van je eigen plant? Spread the love! Hieronder de uitleg om te stekken. Breng deze vervolgens naar iemand toe die wel wat vrolijks kan gebruiken.

Benodigdheden:
Mes of schaar
Potje
(Zaai en stek) Potgrond

Stap 1:
De beste tijd om een stekje te maken is in de lente. Het stekje groeit het beste als je een sterke plant hebt en sterk stukje van de plan afsnijd. Doe dit met een schoon mes of een schone schaar.

Stap 2:
Het stekje heeft natuurlijk nog geen wortels, dus maak het stekje niet te groot, 10cm tot 15cm is prima. Kies je takje en snij of knip deze af.

Stap 3:
Nu je je stekje hebt haal je de takjes en blaadjes van de onderkant af. Dit stammetje zet je in de aarde.
Nu is het afwachten. Het kan een aantal weken duren voordat het stekje wortels krijgt. Maar je kan je stekje natuurlijk wel al aan iemand cadeau doen. Ga met je stekje naar die eenzame buurman en maak iemand blij door te laten zien dat je aan diegene gedacht hebt.

Tuinieren

Onkruid verwijderen is niet iedereens favoriete bezigheid. Toch wordt het al heel anders als je het onkruid tussen de stenen uit hebt gehaald voor de deur van de buurvrouw. Het moment waarop je ziet hoe blij zij hier mee is maakt het alle moeite meer dan waard! Door onkruid te verwijderen in de buurt doe je iets goeds voor een ander en wordt het ook een mooiere buurt voor jezelf.

Benodigdheden:
Tuingereedschap
Vuilniszak
Stoffer & blik

Stap 1:
Pak je tuingereedschap of een oud mes. Neem vervolgens nog een vuilniszak mee om je verwijderde onkruid in te doen en je bent klaar om te vertrekken.

Stap 2:
Zoek een stoepje in de buurt waar het hoog tijd wordt om onkruid te verwijderen. Met het mes of tuingereedschap kan je het onkruid tussen de tegels verwijderen. Vervolgens veeg je het op met het stoffer en blik en ziet de stoep er weer prachtig uit.

Is de stoep net schoongemaakt of wil iets speciaal voor een bekende doen? Vraag dan eens aan ouderen in de buurt of zij hulp kunnen gebruiken in de tuin. Voor hen is tuinonderhoud niet meer zo gemakkelijk en je kan zo iemand heel gelukkig maken!