Heel NL Bakt

 

Bak jij mee met de winnares van Heel Holland Bakt?

Door het coronavirus is het voor iedereen, maar nóg meer voor de kwetsbaren in de samenleving, een lastige tijd. Eenzaamheid ligt op de loer. Bezorg daarom iemand anders een lichtpuntje door hem of haar te verrassen met een ovenheerlijk taartje.

Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger op 29 april, bak jij samen met Elizabeth, dé winnares van Heel Holland Bakt 2021, een heerlijke zomerse worteltaart! Schrijf je in via de online agenda (voor één van de bakacties in de 4 steden) en ontvang de digitale link om mee te doen. Na afloop kan jij je taart langsbrengen bij het woonzorgcentrum van jouw keuze.

Naar de agenda

Zelf iets bakken?

Wil je liever iets bakken en langsbrengen bij iemand waarvan jij denkt dat hij/zij het kan gebruiken zonder je te registreren via de online agenda? Dat kan uiteraard ook! Je kunt dan alsnog meedoen aan de livestream met Elizabeth. Meld je dan vooraf aan via de Squares-link hieronder.

Meld je aan voor de livestream

Zomerse worteltaart

Als je niet mee wilt bakken met de livestream dan kan je hieronder nog wat inspiratie opdoen. De winnares van Heel Holland Bakt 2021, Elizabeth Lopez, deelt met jullie haar heerlijke recept voor een zomerse worteltaart.

Bakkers klaar, bakken maar!

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 a 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 16 puntjes

Auteur: Elizabeth Lopez

Ingrediënten
1 ¼ kopjes ( 295 ml) zonnebloem olie
2 kopjes (400 gram) witte kristalsuiker
3 eieren kamertemperatuur (als de eieren te klein zijn voeg je 1 extra ei toe)
2 kopjes (272 gram) patent bloem
1 theelepel baksoda
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
2 kopjes (180 gram) geraspte wortelen
1 kopje (90 gram) geraspte kokos
1 kopje (90 gram) gehakte noten naar keuze optioneel
1 theelepel vanille
2 biologische sinaasappel
1 kopje (90 gram) gepureerde ananas niet uitgelekt! (gebruik de ananas in SAP, niet in siroop)
Roomkaas crème
2 bakjes XL Philadelphia roomkaas
1 theelepel vanille
1 pot witte chocopasta
Top met geroosterde pecannoten of kokos, indien gewenst

Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zorg dat je alle ingrediënten van tevoren afweegt en klaar zet.
In een grote kom zeef de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en kruiden poeders. Zet aan de kant.
In een andere kom meng de suiker, olie, eieren en vanille. Klopt tot alles goed gecombineerd is. Voeg de droge ingrediënten toe en meng dit goed door.
Voeg hierna, de rasp van 1 sinaasappel en de sap van halve sinaasappel. Voeg vervolgens de ananas, wortel en nootjes en stapel dit erdoor heen.

Giet in een licht ingevette twee 9-inch (22 cm) pannen of drie 8-inch ( 20 cm) pannen. (De taart is erg vochtig, dus het zetten van bakpapier op de bodem van je pannen zorgt ervoor dat ze niet blijven plakken. Ik gebruik liever de anti-aanbakspray met de bloem erin om de cake gemakkelijk te verwijderen.)
Bak 35-40 minuten voor de (22 cm) 9-inch pannen en 25-30 minuten voor de 8-inch (20 cm) pannen. Je controleer de taart met een tandenstoker, als deze schoon uit te komt, haal je de taart uit de oven.
Laat taart 10 minuten afkoelen in de pan en verwijder ze vervolgens naar een koelrek en laat ze volledig afkoelen.

Voor de crème:
Klop de roomkaas mooi luchtig. Voeg de vanille, de rasp van 1 sinaasappel en 3 eetlepel witte chocopasta toe en klop tot een gladde massa.
Keer de cake om op een taartplateau of standaard.
Breng een flinke klodder crème aan en verdeel ...
Plaats voorzichtig de tweede cake erop en ga verder met het bestrijken. Herhaal met de derde cake als je er drie hebt gemaakt.
Zet een uur in de koelkast voordat u het serveert voor het beste resultaat!