Heel NL Bakt

 

Bak jij mee met de winnares van Heel Holland Bakt?

Bezorg iemand anders een lichtpuntje door hem of haar te verrassen met een ovenheerlijk taartje. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger op 29 april, bak jij samen met Elizabeth Lopez, een heerlijke zomerse worteltaart vanuit het comfort van je eigen huis! De livestream start om 19.00 uur, en duurt tot uiterlijk 21.00 uur!

Je kunt overal van achter je computer meedoen! Je bakt je taart tijdens de bakworkshop via de livestream en brengt hem vervolgens langs bij iemand in jouw buurt die momenteel een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat kan een woonzorglocatie in de buurt zijn, maar ook een opa, oma of buurvrouw.

BELANGRIJK
Het recept vind je onderaan deze pagina. Ongeacht voor wie je bakt, moet je twee dingen doen:
1. Meld je aan voor de livestream en maak een account aan
2. Zorg dat je alles voor het recept in huis hebt

Meld je aan voor de livestream

Agenda

Woon je in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam? Verras dan een oudere uit één van onze zorginstellingen via onze agenda.

Naar de zorginstellingen

Recept: Zomerse worteltaart

De winnares van Heel Holland Bakt 2021, Elizabeth Lopez, deelt hierbij haar heerlijke recept voor de online bakworkshop, een zomerse worteltaart.

Bakkers klaar, bakken maar!

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 25 a 30 minuten | Totale tijd: 60 minuten | Porties: 16 puntjes

INGREDIËNTEN
1 ¼ kopjes ( 295 ml) zonnebloemolie
2 kopjes (400 gram) witte kristalsuiker
3 eieren op kamertemperatuur (als de eieren te klein zijn voeg je 1 extra ei toe)
2 kopjes (272 gram) patentbloem
1 theelepel baksoda
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
2 kopjes (180 gram) geraspte wortelen
1 kopje (90 gram) geraspte kokos
1 kopje (90 gram) gehakte noten naar keuze optioneel
1 theelepel vanille
2 biologische sinaasappel
1 kopje (90 gram) gepureerde ananas niet uitgelekt! (gebruik de ananas in SAP, niet in siroop)
Roomkaas crème
2 bakjes XL Philadelphia roomkaas
1 theelepel vanille
1 pot witte chocopasta
Top met geroosterde pecannoten of kokos, indien gewenst

INSTRUCTIES:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat je alle ingrediënten van tevoren afweegt en klaarzet. In een grote kom zeef de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en kruidenpoeders. Zet aan de kant.
In een andere kom meng de suiker, olie, eieren en vanille. Klopt tot alles goed gecombineerd is. Voeg de droge ingrediënten toe en meng dit goed door.
Voeg hierna, de rasp van 1 sinaasappel toe en de sap van halve sinaasappel toe. Voeg vervolgens de ananas, wortel en nootjes toe en stapel dit erdoorheen.

Giet in een licht ingevette twee 9-inch (22 cm) taartvorm of drie 8-inch ( 20 cm) taartvorm. (De taart is erg vochtig, dus het plaatsen van bakpapier op de bodem van je taartvorm zorgt ervoor dat ze niet blijven plakken. Ik gebruik liever de anti-aanbakspray met de bloem erin om de cake gemakkelijk te verwijderen.)
Bak 35-40 minuten voor de (22 cm) 9-inch taartvorm en 25-30 minuten voor de 8-inch (20 cm) taartvorm. Je controleer de taart met een tandenstoker, als deze schoon uit te komt, haal je de taart uit de oven.
Laat je taart 10 minuten afkoelen in de taartvorm en verwijder deze vervolgens naar een koelrek (bord/plank)en laat volledig afkoelen.

VOOR DE CREME:
Klop de roomkaas mooi luchtig. Voeg de vanille, de rasp van 1 sinaasappel en 3 eetlepel witte chocopasta toe en klop tot een gladde massa.
Keer de cake om op een taartplateau of standaard.
Breng een flinke klodder crème aan en verdeel ...
Plaats voorzichtig de tweede cake erop en ga verder met het bestrijken. Herhaal met de derde cake als je er drie hebt gemaakt.
Zet een uur in de koelkast voordat u het serveert voor het beste resultaat!