Nieuws

 
Einstein in de Dop

Einstein in de Dop

Met NL Cares Utrecht werken we veel samen met de Lukasschool, onderdeel van de Bredeschool Kanaleneiland Noord. Kanaleneiland is in positief in verandering, maar de school ondervindt daar helaas wel hinder van. Hoe? De Volkskrant schreef hier een artikel over. 

Lees het artikel hier: https://bit.ly/2Sz6KJo 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien in een hogere sociaal-economische wijk zich beter ontwikkelen dan kinderen die opgroeien in een lagere sociaal-economische wijk (Kinderen in Tel, 2010). Dat heeft deels met de thuissituatie te maken, maar voor een groot deel ook met de kinderen met wie je speelt, de sfeer en de subcultuur. 

Scholen en wijkorganisaties spelen in lagere sociaal-economische wijken een nóg belangrijkere rol in het begeleiden, opvoeden en inspireren van kinderen. Zij zijn een belangrijke sleutel in de ontwikkeling van deze kinderen en NL Cares organiseert en ondersteunt al jaren educatieve en inspirerende activiteiten met en voor deze kinderen. Extra aandacht voor lezen en taal, inspirerende gastlessen, huiswerkbegeleiding en sportactiviteiten. We steunen op deze manier veel organisaties die zich voor deze kinderen inzetten met vrijwilligers.

Daarom zetten we in Utrecht van 18 februari t/m 17 maart 2019 onze jongste doelgroep in de spotlights tijdens 'Einstein in de Dop': 
https://www.nlcares.nl/einsteinindedop

Tijdens Einstein in de Dop kun je talloze flexibele vrijwilligersactiviteiten met en vóór kinderen doen.