Nacht van de Vrijwilliger

 

De Nacht

Op donderdag 29 april vindt de Nacht van de Vrijwilliger plaats. Dit jaar in een íets andere vorm dan je van ons gewend bent. Tijdens deze speciale editie van de Nacht steek jij de handen uit de mouwen om kwetsbare stadsgenoten een prachtige avond te bezorgen, geheel coronaproof. Er zijn twee manieren om deel te nemen. Je kunt je inschrijven voor activiteiten via de online vrijwilligersagenda, of je gaat geheel zelf aan de slag met een actie. Het is aan jou hoe je dit doet, maar wij geven je graag wat ideeën in onze pop-up toolkit. Deze download je hieronder.

We sluiten de Nacht af met een digitaal feestje tijdens de Swingo!

Hoe doe je mee?

Tijdens de Nacht kan je je opgeven voor activiteiten via onze online vrijwilligersagenda, of je kan inspiratie opdoen met onze pop-up volunteering toolkit en zelf aan de slag gaan. Voer je idee dan zelfstandig uit en tag ons via #popupvolunteering!

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de activiteiten, ook de pop-up toolkit staat nu online. Vrijwilligerswerk was nog nooit zo makkelijk!

Doe mee aan:

Pop-up activiteiten

Pop-up activiteiten

Download de pop-up toolkit en laat je inspireren om zelf bij jou in de buurt aan de slag te gaan. Voor vrijwilligers uit het hele land!

Agenda activiteiten

Agenda activiteiten

Tijdens de Nacht kan je via de online agenda meedoen aan 5 verschillende activiteiten, allemaal coronaproof! Voor vrijwilligers in Ams, DH, Rdam en Utr.

Activiteiten via de agenda:

Heel NL Bakt

Heel NL Bakt

Verras iemand anders met een ovenheerlijk taartje. Doe mee met de bak-livestream met Elizabeth, dé winnares van Heel Holland Bakt 2021!

Guerilla Gardening

Guerilla Gardening

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we de bloemetjes weer buiten gaan zetten!

City Cleanup

City Cleanup

Draag bij aan het zwerfafvalprobleem en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt.

Inzameling

Inzameling

Doneer (toilet)artikelen aan de daklozenopvang, of geef gloednieuwe sokken aan een dakloze via de Life Socks campagne!

Pancake party

Pancake party

Pannenkoeken, gezelligheid en sunset serenades in de binnentuinen van woonzorgcentra!

Waarom de Nacht?

Van de wereldwijde klimaatcrisis en dakloosheid tot de vluchtelingencrisis en eenzaamheid. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door iedereen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan een betere wereld kunnen we deze mondiale uitdagingen het hoofd bieden.

De Nacht van de Vrijwilliger is hét Social Impact Event om in actie te komen en mee te helpen. Met inspirerende en laagdrempelige activiteiten werken we samen toe naar een Caring Society en een betere en duurzamere wereld. Samen laten we zien hoe het óók kan. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger brengt NL Cares feest en gezelligheid naar kwetsbare mensen en maken we hands on impact. Elk gebaar telt.

Het gekste wat we kunnen doen, is niets!

Life Socks!

Gerse Sokken & NL Cares

Gerse Sokken & NL Cares

NL Cares slaat de handen ineens met Gerse Sokken . Samen lanceren wij de Life Socks campagne. Jij kunt helpen door sokken te kopen, maar hoe? Het is heel simpel. Je koopt één paar sokken voor jezelf, en doneert een tweede paar aan een daklozenopvang. Of, je besluit ook het paar voor jezelf weg te geven (je doneert dan dus twee paar sokken aan een daklozenopvang)!

De Nacht wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Elise Mathilde Fonds

Stichting Elise Mathilde Fonds

Stichting Elise Mathilde Fonds geeft steun aan instellingen die een algemeen sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven, waardoor de maatschappijstructuur wordt verbeterd/verstevigd en waarbij de inzet van vrijwilligers een must is.

Fonds 1818

Fonds 1818

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren.

Dr. C.J. Vaillantfonds

Dr. C.J. Vaillantfonds

https://www.lvc-online.nl/dr-c-j-vaillantfonds

DELA Fonds

DELA Fonds

Het DELA Fonds heeft als slogan ‘met elkaar voor een ander’. Dat is niet voor niets. Door samen iets goeds te doen voor een ander geven zij het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken, heeft coöperatie DELA in 2007 het DELA Fonds opgericht.

International Welcome Centre

International Welcome Centre

Settling in Utrecht Region? Get a solid start at the International Welcome Centre. NL Cares is part of their international network en organizes two activities per year in cooperation with the International Welcome Centre.

G. Ph.  Verhagen-Stichting

G. Ph. Verhagen-Stichting

Dit fonds ondersteunt diverse activiteiten tijdens de Nacht van de Vrijwilliger

K.F. Heijn Fonds

K.F. Heijn Fonds

Dit fonds ondersteunt diverse activiteiten tijdens de Nacht van de Vrijwilliger

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Fonds SLuyterman van Loo

Fonds SLuyterman van Loo

Fonds SLuyterman van Loo

Clink

Clink

https://www.clinkhostels.com/

Squares

Squares

Squares is onze partner voor de live baksessie tijdens de Nacht van de Vrijwilliger. Ze hebben speciaal voor ons een platform gemaakt om deze sessie op uit te zenden en te registreren.