Nacht van de Vrijwilliger | 4 april

 

Samen maken we de stad

Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger op donderdag 4 april ontdek je hoe jij je kunt inzetten voor je stad. Door heel Utrecht organiseren we activiteiten om te laten zien dat vrijwilligerswerk niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. Samen stropen we de mouwen op en gaan we met ruim honderd vrijwilligers die avond aan de slag. Schrijf je hieronder in!

Bekijk het evenement

Programma

Plastic Clean-up in de binnenstad

Plastic Clean-up in de binnenstad

Ga samen met The Plastic Bucket Challenge de strijd aan tegen plastic tijdens een grote clean-up in de binnenstad.

ليلة المتطوع a Taste of Culture

ليلة المتطوع a Taste of Culture

Tijdens deze avond staat alles in het teken van de ontmoeting. Leer je nieuwe stadsgenoten kennen en neem een letterlijk kijkje in de keuken van hun cultuur.

Amor con rollator: salsadansen

Amor con rollator: salsadansen

Get ready to dance! Ga samen met de bewoners van het Voorveldse hof de dansvloer op tijdens een lesje salsa.

Stadswandeling met dak- en thuislozen

Stadswandeling met dak- en thuislozen

Tijdens deze bijzondere wandeling werp je samen met een ex-dakloze een andere blik op de straten van Utrecht.

Gamenight met mensen met een beperking

Gamenight met mensen met een beperking

De bezoekers van de Wilg dagen jou uit voor een potje schaken, biljarten of sjoelen tijdens de Nacht.

Met verve!

Met verve!

Schilderen bij een gezin waar jullie hulp meer dan welkom is! Door lichamelijke klachten en beperkte financiële middelen kunnen zij de klus helaas zelf niet oppakken

A je to!

A je to!

Opruimen en schoonmaken bij een alleenstaande vrouw die dit zelf niet kan. Jullie kunnen helpen om haar huis leefbaarder te maken.

Tuintje in mijn hart

Tuintje in mijn hart

Een alleenstaande vrouw is door gezondheidsklachten niet meer in staat om haar tuin bij te houden. Helpen jullie mee om haar tuin weer op te knappen?

Borrel

De avond sluiten we af met een borrel en wij trakteren. Na het harde werken kun je samen met je mede-vrijwilligers proosten op een mooie avond. Samen kijken we terug op de impact die is gemaakt én vertellen we je hoe je vaker impact kunt maken. De borrel is op fiets- en loopafstand: het adres is Bemuurde Weerd Oostzijde 3.

De Nacht van de Vrijwilliger is een initiatief van:

Stichting Present

Stichting Present

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die zich willen inzetten voor de stad en mensen die hulp kunnen gebruiken. Met hun projecten kunnen groepen aan de slag om impact te maken voor hun stadsgenoten.

Vrijwilligerscentrale Utrecht

Vrijwilligerscentrale Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk. Ze stimuleren en verbinden het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met de digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer.

NL Cares

NL Cares

NL Cares gelooft in een samenleving waarin we open staan voor elkaar door flexibel vrijwilligerswerk aan te bieden: zo maak jij impact waar en wanneer jij wilt.

Mogelijk gemaakt door:

Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht ondersteunt campagnes en projecten van NL Cares.

Cloverleaf Foundation

Cloverleaf Foundation

Cloverleaf Foundation streeft ernaar van steun te zijn voor initiatiefnemers of projecten van sociaal-ecologische aard. Dit zijn initiatieven die o.a. een geïntegreerde benadering creëren voor individuele, organisatorische en sociale ontwikkeling.