Utrecht | 9 april

 

Nacht van de Vrijwilliger

Volgens het CBS zijn mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger! Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger maak je kennis met vrijwilligerswerk. Verschillende Utrechtse organisaties laten je niet alleen zien hoe makkelijk, maar ook hoe leuk het is om impact te maken. Samen werken we aan een mooiere stad én proosten we daarna met een borrel.

De activiteiten van de Nacht van de Vrijwilliger in Utrecht

Amor con Rollator | Salsadansen met ouderen

Amor con Rollator | Salsadansen met ouderen

Olé! Trek je dansschoenen aan, want tijdens de Nacht gaan de voetjes van de vloer. Onder leiding van een professionele docent van Salsa Sirene ga je samen met de bewoners van de Drie Ringen salsadansen. Dansskills of niet: deze avond gaat het om heel veel plezier hebben en de bewoners een mooie avond te bezorgen.

Hutspot met Baklava

Hutspot met Baklava

Heb je altijd al eens willen weten wat de lekkerste gerechten uit de Syrische keuken zijn? Of wil je je eigen voorliefde voor hutspot graag delen met een nieuwkomer die dit nog nooit gegeten heeft? Dan ben je op de Nacht van de Vrijwilliger aan het goede adres bij Serve the City Utrecht! Welkom bij dit grote multiculti potluck dinner.

Eten en aan de slag bij Speeltuin Voorn

Eten en aan de slag bij Speeltuin Voorn

Tijd om kennis te maken met de speeltuin en de mensen die er komen! Ze zijn namelijk afhankelijk van vrijwilligers om open te blijven. Vandaag ga je samen eten met ouders en kinderen op de speeltuin. Daarna gaan de handen uit de mouwen!

The Golden Garden

The Golden Garden

In Utrecht Overvecht woont een leuke dame van 84 jaar oud. Mevrouw heeft een tumor in haar hoofd gehad waardoor zij nu een beperking heeft. Ze is niet meer in staat om haar tuin bij te houden. Helpen jullie mee om haar tuin weer op te knappen?

Stadswandeling met dak- en thuislozen

Stadswandeling met dak- en thuislozen

Tijdens een rondleiding door de stad leer je op een andere manier te kijken naar de straten van Utrecht. Je wordt meegenomen in de wereld van dak- en thuislozen en de problematiek rondom dit thema. We starten bij de Herstart, een inloophuis voor dak- en thuislozen waar meer wordt verteld over wat ze doen. Daarna vertelt een ex-dakloze tijdens deze bijzondere stadswandeling alles over het leven zonder dak boven je hoofd.

Masterclass Interactief Voorlezen

Masterclass Interactief Voorlezen

Wil je ontdekken hoe je mee kunt helpen om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan? In deze workshop leer je alles wat een voorlezer van de VoorleesExpress nodig heeft om aan de slag te gaan bij een gezin. Zou je misschien wel als vrijwilliger aan de slag willen gaan bij een gezin, maar wil je eerst wat meer informatie? Meld je dan aan voor deze workshop!

Aan de slag als taalvrijwilliger

Aan de slag als taalvrijwilliger

Hoe is het om jezelf te moeten redden in een vreemde taal of een taal die je nog niet goed spreekt? Hoe gaan vrijwilligers van Taal Doet Meer aan de slag om mensen te helpen met de Nederlandse taal? In deze workshop in bibliotheek de Neude laten we je ervaren hoe moeilijk het is om de eenvoudigste communicatie te begrijpen in een vreemde taal. Daarna gaan we zelf aan de slag met speelse en activerende werkvormen. Taal leer je niet alleen maar uit een boek, maar vooral door te doen!

Keramiek & muffins. Ontmoet onze maatjes!

Keramiek & muffins. Ontmoet onze maatjes!

Big Brothers Big Sisters is altijd op zoek naar volwassenen die een maatje willen zijn. Om gevoel te krijgen voor wat het betekent om een maatje te zijn en wat de impact is die onze Bigs in het leven van een kind spelen. Stap binnen en schilder ontspannen je eigen keramiek item, geniet van zelfgemaakte muffins en taart en maak gezellig kennis met de Littles en hun Bigs. Proef van de sfeer van Big Brothers Big Sisters.

De Nacht van de Vrijwilliger is een initiatief van:

Vrijwilligerscentrale Utrecht

Vrijwilligerscentrale Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk. Ze stimuleren en verbinden het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met de digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer.

NL Cares

NL Cares

NL Cares gelooft in een samenleving waarin we openstaan voor elkaar door flexibel vrijwilligerswerk aan te bieden. Individueel via onze online agenda, of met je collega's of hele bedrijf. Zo maak jij impact waar en wanneer jij wilt.

Stichting Present Utrecht

Stichting Present Utrecht

Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep, in je eigen woonplaats, en op een eigen gekozen moment.

Humanitas

Humanitas

https://www.humanitas.nl/

Leger des Heils

Leger des Heils

We staan klaar voor mensen die kampen met complexe problemen op meerdere gebieden in hun leven. Het Leger des Heils gelooft dat een combinatie van persoonlijke betrokkenheid bij het leven van kwetsbare mensen en professionele hulpverlening een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een samenleving waarin alle mensen tot hun recht komen.

AxionContinu

AxionContinu

Zorg op maat. Alle aandacht voor onze bewoners. Dat is waar wij voor staan. In twaalf locaties in de stad Utrecht, IJsselstein en Lopik biedt AxionContinu wonen met zorg.

Big Brothers Big Sisters

Big Brothers Big Sisters

Ben jij als vrijwilliger benieuwd hoe het is om een maatje te zijn? Wil je weten en meemaken hoe waardevol dit is? Wees dan van harte welkom bij Big Brothers Big Sisters. Wij matchen vrijwilligers uit Utrecht met kinderen en jongeren (6 t/m 18 jaar) uit gezinnen die leven op/onder de armoedegrens in Utrecht.

DOCK

DOCK

Dock is een sociaalmakelstichting die in de hele stad verantwoordelijk is voor het sociaal beheer van buurthuizen en speeltuinen. Dock faciliteert en ondersteunt bij bewonersinitiatieven en zorgt zo voor bruisende levendige locaties en wijken.

Thirty030

Thirty030

Thirty030 is hét Utrechtse ambassadeursinitiatief voor Utrechters onder de 30 jaar. Een groep totaal verschillende 030-ers vertegenwoordigt hun stadsie met één gedeelde interesse: Utrecht.

Taal Doet Meer

Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er met haar vrijwilligers voor dat anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in ons werk. Taal verbindt Utrechters en wij verbinden Utrechters met taal!

Serve the City Utrecht

Serve the City Utrecht

Serve the City Utrecht is een jongeren vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het maken van verbindingen tussen jongeren en Utrechters die wel wat hulp of aandacht kunnen gebruiken. We inspireren en motiveren jongeren om zich actief in te zetten voor hun stadsgenoten.