Nieuws uit Rotterdam

Online Nederlands oefenen met migranten

Online Nederlands oefenen met migranten

Helaas zijn de taalcafés nog steeds dicht, maar gelukkig kan tegenwoordig (bijna) alles online. Dus ook het oefenen van de Nederlandse taal. Wil jij nieuwe Nederlanders helpen door gewoon gezellig met elkaar te praten vanuit je eigen huis? Schrijf je dan snel in voor één van de digitale taalcafés die wij on de agenda hebben staan!

Crowdfunding FF Appen

Crowdfunding FF Appen

De directeur van de Accent Avondschool, heeft vorig jaar een cursusmodule voor verstandelijk beperkten ontwikkeld: FF-APPEN. Het doel van deze module is om cyberleed onder deze doelgroep aan te pakken. Zij (en hun omgeving) zijn niet altijd op de hoogte van de gevaren van mediagebruik en de impact op anderen. Een mooi initiatief voor een belangrijke doelgroep die vaak wordt vergeten. Vrijwilligers van NL Cares hebben geholpen met het opzetten van een crowdfunding actie om deze module uiteindelijk aan zo veel mogelijk jongeren te kunnen aanbieden.

Doneer voedsel aan de crisiscatering van Hotspot Hutspot!

Doneer voedsel aan de crisiscatering van Hotspot Hutspot!

Vanaf de eerste lockdown is het sociale en duurzame wijkrestaurant Hotspot Hutspot gestart met crisiscatering. Verse, gezonde maaltijden worden in Rotterdam gratis bezorgd aan iedereen die daar zelf geen geld voor heeft. Om al deze maaltijden te kunnen maken, zijn er uiteraard veel ingrediënten nodig. De crisiscatering is daarom op zoek naar: zilvervliesrijst, volkoren pasta, kruiden, kruidenplantjes, specerijen, zuivel, plantaardige oliën (olijf en zonnebloemolie), zaden en ongezouten noten. Heb jij hier iets van in huis, wat je wel kan missen? Doneer dit hier dan aan de crisiscatering!

Update coronavirus

Dankzij de versoepeling van de corona maatregelen is er steeds meer mogelijk. Hierdoor komen er steeds meer activiteiten terug op onze agenda. Houd de agenda daarom goed in de gaten. Verder zijn er ook veel landelijke initiatieven waar je bij kunt dragen.

Lees meer!

Flexibel vrijwilligerswerk

Wil jij flexibel vrijwilligerswerk doen in Rotterdam? Ga dan naar onze kalender en bekijk het aanbod van activiteiten!

Naar de agenda

Vragen? Neem dan contact op met:

Helena Birnie

Projectmanager Rotterdam

helena@nlcares.nl
06 - 40 41 68 36

Nieuwsbrief