Social Cleanup

 

De sociaalste cleanup van Nederland!

Wereldwijd komen mensen in actie om zwerfafval op te ruimen. Doe op 19 & 20 maart mee met deze nieuwe én unieke activiteit. Bundel de krachten met kwetsbare stadsgenoten en geef samen wijken, parken en stranden een flinke schoonmaakbeurt. In de frisse buitenlucht zetten wij ons in voor een schone wereld. Sluit je aan en word ook een Social Cleanup Held, jij hebt de kracht om het verschil te maken!

Doe mee

Ons doel

Onze wereld schoner én mooier maken. Dit doen we door de aanpak van twee problemen middels één project. Zo dringen we het zwerfafvalprobleem terug, en komen we in actie tegen eenzaamheid. Het project brengt NL Cares vrijwilligers samen met kwetsbare stadsgenoten waarbij zij de krachten bundelen voor een schone buurt. Door de Social Cleanup worden kwetsbare stadsgenoten in hun kracht gezet, en zetten zij zich samen met de vrijwilligers in voor een gedeelde missie.

Het aantal kilo's zwerfafval dat jaarlijks in Nederland op straat of in de natuur belandt, wordt geschat op 50 miljoen kilo. Dat is zo'n 3 kilo per persoon. Dit jaar gaan we voor 673 personen opruimen. Dat is 2021 kilo. Hiervoor hebben we jou nodig. Sluit je aan en help mee. Let's wipe this goal... clean!

Doel: 2021 kilo zwerfafval in 2021!

Waarom

Een leefbare wijk is belangrijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, herkomst of positie op de sociale ladder. Dit is de kern van de Social Cleanup. Door samen deel te nemen aan de cleanup, vorm je een connectie met iemand buiten je sociale kring en word je je bewuster van het belang van een schone samenleving!

Doe mee

Social Cleanup Event

We gaan beginnen. 2021 kilo zwerfafval opruimen in één jaar tijd. Op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart vieren we de lancering van de Social Cleanup met events in alle vier de steden. Geen beter moment om samen in de buitenlucht aan de slag te gaan dan het begin van de lente. Help mee om de kilo-teller een vliegende start te geven, en meld je aan voor het event in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

Doe mee in:

Amsterdam

Amsterdam

Doe mee aan het Social Cleanup Event in Amsterdam

Den Haag

Den Haag

Doe mee aan het Social Cleanup Event in Den Haag

Rotterdam

Rotterdam

Doe mee aan het Social Cleanup Event in Rotterdam

Utrecht

Utrecht

Doe mee aan het Social Cleanup Event in Utrecht