Begeleider

Als begeleider help je mee tijdens de weekendschool lessen & ga je mee op excursies

Jongeren, Werk & Hoop project
IMC Weekendschool

Jouw rol

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laten wij nieuwsgierige jongeren (10-14 jaar) uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Tilburg of Nijmegen elke zondag drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Zoals bij Journalistiek, Architectuur, Recht, Geneeskunde, Theater en tien andere vakken. De inzet van gastdocenten als vakexpert is onmiskenbaar de essentie van het weekendschoolonderwijs.

Begeleider leerlingen IMC Weekendschool

Als begeleider help je mee tijdens de weekendschool lessen, en ga je mee op excursies. Je begeleidt de jongeren en ondersteunt de gastdocenten en klassendocenten op de zondagen. Zo helpen je de doelstellingen van IMC Weekendschool realiseren. Begeleider worden kan om verschillende redenen. Sommige begeleiders zijn zich aan het oriënteren op een baan in het onderwijs, anderen willen zich naast hun werkzaamheden in het reguliere onderwijs inzetten voor de weekendschool. Weer anderen hebben niets met het onderwijs te maken, maar zijn enthousiast over de doelgroep en het concept.

Details

  • Je kunt je inzetten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.
  • Leerlingen (10-14 jaar oud) helpen bij hun eigen vragen en bij de opdrachten op de weekendschool zondag.
  • Samen met de 5 leerlingen en andere begeleiders zorgen voor een fijne werksfeer.
  • Zondag van 10:00-15:00 incl. voorbereiding en opruimen

Begeleider kinderen uit nieuwkomersklas

De kinderen in de nieuwkomerklas zien er naar uit om jou te ontmoeten. Lijkt het je leuk om voor leerlingen die nieuw zijn in Nederland bij te dragen als begeleider tijdens lessen van gastdocenten over Beeldende Kunst, Geneeskunde of Architectuur? Samen met de gastdocenten laat je de jongeren ervaren wat deze verschillende beroepen inhouden. Zo verbreden we hun toekomstperspectief, vergroten we het zelfvertrouwen en versterken we de verbinding met de samenleving.

Details

  • Je kunt je inzetten in Amsterdam of Rotterdam
  • Doordeweeks tussen 14:30 en 17:00.

Over de organisatie

Binnen het weekendschoolprogramma worden de leerlingen continu gestimuleerd om ‘meer te durven doen’ door hen persoonlijke successen te laten boeken. Dat gaat op veel verschillende manieren, maar persoonlijke aandacht is altijd de sleutel. Vrijwilligers zijn onmisbaar bij de uitvoering van het onderwijs. Een belangrijke waarde van de organisatie is dat werken en leren iets is waar men plezier aan kan beleven. Leerlingen krijgen les van vakexperts. Nog belangrijker dan de kennis en vaardigheden die zij overdragen, is de passie waarmee zij over hun werk kunnen vertellen. Vakexperts demonstreren (impliciet) dat je plezier kunt beleven aan je werk – iets wat de leerlingen niet altijd in hun eigen omgeving meemaken. Hierdoor gaan de leerlingen bewuster denken over welke richting zij aan hun eigen leven willen geven. Begeleiders ondersteunen groepjes leerlingen bij de verschillende werkvormen. Vele vrijwilligers hebben een rol door bijles te geven aan een leerling of door coach of mentor te worden voor een alumnus. Vrijwilligers krijgen professionele begeleiding van een vaste coördinator per afdeling.

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
Duur
Jaar
Taal
Nederlands
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Wekelijks
Momenten
Weekend
Doelgroepen
Jongeren (10-14 jr.)
Inschrijven »