Coach

Als coach voor IMC Alumni draag je actief bij aan de toekomstdromen van oud-leerlingen

Jongeren, Werk & Hoop project
IMC Weekendschool

Jouw rol

Via IMC Alumni stellen wij de oud-leerlingen na het behalen van hun weekendschooldiploma in staat om hun toekomstdromen waar te maken. Als coach kun jij hieraan actief bijdragen.

IMC Alumni organiseert activiteiten voor en door oud leerlingen. Of het nu gaat om stages, bijlessen, huiswerkbegeleiding, bedrijfsbezoeken of masterclasses: de kern is het in contact brengen van de alumni met onze vrijwilligers en partners. Regelmatig komen er alumni met vragen bij ons die gaan over studie/ loopbaanvragen, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Bij deze vraagstukken willen we de alumni graag koppelen aan een coach bij wie zij terecht kunnen met hun dillema’s, keuzes en vraagstukken. Na koppeling via het team van IMC Alumni maak je als coach zelf afspraken met de alumnus / alumna. Je kan bij het team van IMC alumni altijd terecht voor advies en ondersteuning.

Over de organisatie

IMC Alumni is het oud-leerlingennetwerk van IMC Weekendschool. Het netwerk is er voor alle leerlingen die na drie jaar hun weekendschooldiploma hebben behaald. Via dit netwerk houden zij contact met elkaar, met de weekendschool, hun (gast)docenten en onze partners. Het netwerk helpt hen bij de verdere ontwikkeling, school- en studiekeuzes en het vinden van stages of werk. Door goed contact te onderhouden met onze oud-leerlingen en hen te blijven volgen, worden ook de resultaten van de weekendschool zichtbaar. Zo zien we dat weekendschool alumni gemotiveerd in het leven staan en bewuste keuzes maken voor hun verdere ontwikkeling, zowel binnen als buiten de context van de weekendschool. Op dit moment zijn ruim 2300 alumni aangesloten bij IMC Alumni. Dit aantal neemt elk jaar toe met circa 250 oud-leerlingen.

Details

  • Je kunt je inzetten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
  • Afspraken maak je in overleg met de alumnus en zullen vaak buiten schooltijd of in het weekend plaatsvinden. Dit kan op onze locaties, maar je kan ook op andere (openbare) plekken afspreken.

Wat heb je nodig?

  • Affiniteit met jongeren
  • Ervaring met begeleiden van jongeren (jongeren 13-18 en van 18-30)
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en geduld
  • Goed kunnen luisteren
  • Bewust van eigen denkkader
  • Enthousiast over het weekendschoolconcept

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

 

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Incidenteel
Momenten
Weekend, Weekdag overdag, Weekdag 's avonds
Doelgroepen
Jongeren (14-18 jr.), Jongeren (18-30 jr.)
Inschrijven »