Mentor

Word mentor bij het Big Bunch programma van Big Brothers Big Sisters

Jongeren, Werk & Hoop project!
Big Brothers Big Sisters

Jouw rol

Big Brothers Big Sisters zoekt vrijwilligers/mentoren voor het Big Bunch programma. Als mentor, een positief rolmodel, voor het Big Bunch programma begeleid je een groepje kinderen en/of jongeren. Het Big Bunch programma is een relatief nieuw programma, gestart om kinderen op de wachtlijst voor het Community Based Mentoring (1-op-1) programma alvast leuke, leerzame en waardevolle ervaringen te laten opdoen. Deze kinderen en/of hun broertjes of zusjes, gaan twee keer per maand in groepjes allerlei interessante activiteiten ondernemen. Zodra er een match gevonden is in het CBM programma zal het kind/de jongere de groep verlaten. Als mentor begeleid je de kinderen samen met minimaal één andere mentor (vriend/vriendin/ collega/ onbekende). De groepen worden zoveel mogelijk geografisch georganiseerd. De samenkomst wordt afgestemd met de andere mentor(en) en met de kinderen. De ontmoetingen vinden 1 keer per twee weken plaats na schooltijd of in het weekend.


Mentor zijn voor het Big Bunch programma is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je biedt de kinderen een mogelijkheid op positieve interactie met leeftijdsgenootjes, je motiveert de kinderen op o.a. intellectueel en sociaal vlak, je helpt hen bij het vergroten van zelfvertrouwen en het verbreden van de horizon. Daarnaast kunnen er door jouw inzet meer kinderen, en ook sneller, ondersteund worden en extra aandacht krijgen.

Over de organisatie

Big Brothers Big Sisters Amsterdam ondersteunt kwetsbare kinderen en jongeren, die leven in eenoudergezinnen op/ onder de armoedegrens. Dit doen ze door hen te voorzien van een vriendschap met een volwassen vrijwilliger, ook wel een Big Brother of Big Sister genaamd. Een dergelijke vriendschap is niet alleen bijzonder, ook leidt het tot positieve resultaten. Ieder kind/jongere met een betrokken volwassene om zich heen, zit beter in zijn vel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die deelnemen aan de programma’s van Big Brothers Big Sisters minder problemen hebben én veroorzaken, betere schoolresultaten laten zien, minder snel in de verkeerde circuits terecht komen, meer zelfvertrouwen hebben en meer verantwoordelijkheid nemen. Daarbij hebben de mentoren een grote invloed.

Hun beperkte omgeving wordt verbreed, hun horizon verlegd. Dat is het bijzondere van Big Brother of Big Sister zijn. Je bent er voor kinderen die dat heel erg nodig hebben en het effect daarvan is dat het zowel voor deze Littles maar ook voor jezelf een fantastische ervaring is.

 

Details

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je bent woonachtig in Amsterdam
  • Je bent om de week beschikbaar gedurende minimaal een half jaar.
  • Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is nodig om deel te nemen
  • Het lijkt je leuk om kinderen/jongeren te begeleiden (5-18 jr.)

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Amsterdam
Duur
Halfjaar
Taal
Engels
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Tweewekelijks
Momenten
Weekend, Weekdag 's avonds
Rollen
Mentor
Doelgroepen
Jongeren (<10 jr,)