Mentor

Word mentor bij het Community Based programma van Big Brothers Big Sisters

Jongeren, Werk & Hoop project
Big Brothers Big Sisters

Jouw rol

Big Brothers Big Sisters zoekt mentoren voor het Community Based Mentoring Programma. Als mentor, als Big Brother of Big Sister ben je een vertrouwenspersoon en ben je iemand op wie een kind kan bouwen. Je bent er om op positieve wijze aan de vooruitgang van het kind, in zijn of haar eigen omgeving, bij te dragen. Om de vertrouwensband op te bouwen besteed je tenminste één uur per week samen met de Little aan leuke en interessante activiteiten, die je zelf met de Little kiest. Het eerste jaar wekelijks, tenminste een uur. Door er te zijn kun je eenvoudigweg hun kijk op wat de wereld hen te bieden heeft verbreden en daardoor maak jij het verschil..

Big Brother of Big Sister zijn is voor jou ook inspirerend en waardevol. Het geeft je de mogelijkheid om een positieve verandering in de toekomst van een kind/jongere teweeg te brengen, door hem/haar te laten inzien wat hij/zij kan bereiken. En dat is de moeite meer dan waard. Je gaat activiteiten doen die jullie beiden graag ondernemen en waar jullie beiden plezier aan beleven. Bijvoorbeeld samen sporten, lezen, naar een museum gaan, thuis spelletjes doen of gewoon samen kletsen en het kind/de jongere, de Little, van advies en inspiratie voorzien.

Over de organisatie

Big Brothers Big Sisters Amsterdam ondersteunt kwetsbare kinderen en jongeren uit eenoudergezinnen, die op of onder de armoedegrens leven, door hen te voorzien van een vriendschap met een volwassen vrijwilliger, de Big Brother of Big Sister.  Een dergelijke vriendschap is niet alleen bijzonder, ook leidt het tot positieve resultaten. Ieder kind/jongere met een betrokken volwassene om zich heen, die er specifiek voor hem/haar is krijgt op deze manier de broodnodige aandacht.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die deelnemen aan het programma van Big Brothers Big Sisters minder problemen hebben én veroorzaken, betere schoolresultaten laten zien, minder snel in de verkeerde circuits terecht komen, meer zelfvertrouwen hebben en meer verantwoordelijkheid nemen. Zij zitten gewoonweg beter in hun vel. Daarbij hebben de mentoren een grote invloed. Zij laten zien, als maatschappelijke betrokkenen, als rolmodel, dat het belangrijk is om bv. je schooldiploma te halen, welke keuzemogelijkheden er zijn, maar laten hen ook nieuwe, leuke ervaringen opdoen (die zij zonder een Big waarschijnlijk niet zullen ervaren). Hun beperkte omgeving wordt verbreed, hun horizon verlegd. Dat is het bijzondere van Big Brother of Big Sister zijn. Je bent er voor iemand die dat heel erg nodig heeft en het effect daarvan is dat het zowel voor de Little maar ook voor de Big een fantastische ervaring is.

Details

  • Je bent 21 jaar of ouder
  • Je bent woonachtig in Amsterdam
  • Je bent minimaal één uur per week beschikbaar gedurende een jaar
  • Het lijkt je leuk om kinderen/jongeren te begeleiden (5-18 jr.)
  • De ontmoetingen met jouw Little zijn zelf in te plannen na school en/of in het weekend
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is nodig om deel te nemen.

 

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Amsterdam
Duur
Jaar
Taal
Nederlands
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Wekelijks
Momenten
Weekend, Weekdag 's avonds
Rollen
Mentor
Doelgroepen
Jongeren (<10 jr,), Jongeren (10-14 jr.)