Gastdocent

Draag je passie over jouw vakgebied over aan leerlingen van IMC Weekendschool

Jongeren, Werk & Hoop project
IMC Weekendschool

Jouw rol

Gedurende drie jaar krijgen leerlingen van IMC Weekendschool elke zondag les van professionals die enthousiast zijn over hun vak. Zo maken de jongeren kennis met een breed scala aan gastdocenten uit een beroepsgroep. Zo komen er voor het vak Recht niet alleen rechters maar ook advocaten en griffiers. En bij geneeskunde leren de leerlingen niet alleen artsen maar ook verplegers kennen. Op deze manier zien de weekendschool leerlingen over de volle breedte wat de maatschappij hun te bieden heeft – en wat ze zelf kunnen doen. Als gastdocent neem je de leerlingen of alumni van IMC Weekendschool via ervaringsgerichte werkvormen mee op ontdekkingsreis in jouw beroep en je denk- en leefwereld . Bovendien ontsluit je jouw netwerk voor hen.

Er zijn verschillende redenen om gastdocent te worden. Het is onder andere een mogelijkheid om met jouw kennis, kunde én enthousiasme de horizon van de jongeren te verbreden. Door dit te doen stimuleer je hun om het meeste uit hun leven te halen. Ook leer je kinderen en jongvolwassenen uit sociaaleconomische achterstandswijken beter kennen. Laat je verrassen door hun nieuwsgierigheid en scherpe vragen. Zij zullen jou zeker uitdagen om met een frisse blik naar je eigen beroep en loopbaan te kijken.

Over de organisatie

IMC Weekendschool bereidt jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: vanuit hun eigen talenten en interesses keuzes maken voor hun toekomst. Dit doen ze door nieuwsgierige jongeren (10-14 jr) uit sociaaleconomische achterstandswijken kennis te laten maken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. De lessen zijn zo ingericht dat er prikkelende en magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en hun horizon verbreden. IMC Weekendschool stimuleert het lef van de leerlingen en biedt hen een ijzersterk netwerk. Zo krijgen ze de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Details

  • Je kunt je inzetten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.
  • Het lijkt je leuk om jongeren (10-14 jr) te begeleiden
  • De lessen zijn op zondagen van 11.00u tot 14.30u
  • Het lijkt je leuk om in totaal 1 tot 4 keer deel te nemen
  • Er zijn geen richtlijnen voor welk vakgebied of hoeveel jaar werkervaring je nodig hebt. IMC stelt een gevarieerd aanbod aan lessen op voor de jongeren en staat open voor interessante aanvullingen.
  • Uiterlijk 6 weken voor het vak wordt er contact met je opgenomen door de coördinatoren en zullen jullie samen nadenken over de invulling van de les. De tijd die je in de voorbereiding wil steken wordt met jou overlegd.

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
Taal
Nederlands
Uren
1 tot 4 uur per week, 5 tot 8 uur per week
Frequentie
Incidenteel
Momenten
Weekend
Rollen
Gastdocent
Doelgroepen
Jongeren (10-14 jr.)
Inschrijven »