Huiswerkbegeleider

Als huiswerkbegeleider bij IMC Weekendschool help je leerlingen in de overgang naar middelbaar onderwijs

Jongeren, Werk & Hoop project
IMC Weekendschool

Jouw rol

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren (10-14 jaar) uit Amsterdam West en Nieuw-West elke zondag drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Zoals bij Journalistiek, Architectuur, Recht, Geneeskunde, Theater en tien andere vakken. Om leerlingen te ondersteunen in de overgang van basisschool naar middelbare school bieden wij onze derdejaars leerlingen hulp bij huiswerk en schoolvragen aan.

Als huiswerkbegeleider help je deze leerlingen in hun overgang van basisschool naar middelbare school. Ze hebben niet alleen vragen over de nieuwe lesstof, maar ook over plannen en andere schoolvaardigheden. Voor veel leerlingen is de periode tot de kerstvakantie flink wennen en soms ook stressvol. Wij zoeken daarom enthousiaste vrijwilligers die (het liefst structureel) deze groep leerlingen willen helpen met hun huiswerk en vragen op onze leslocatie.

Over de organisatie

Op IMC Weekendschool zitten leerlingen die meer over de wereld, allerlei beroepen en hun mogelijkheden willen weten. De derdejaars leerlingen (12-13 jaar) van IMC Weekendschool Amsterdam West zitten nu ook in de brugklas van de middelbare school en zoeken op zondag van 10:45 tot 12:15 daarom extra hulp bij hun huiswerk.

Details

  • Je kunt je inzetten in Amsterdam.
  • Leerlingen (12-13 jaar oud) helpen bij hun eigen vragen en huiswerk. Ze nemen zelf boeken en schriften mee.
  • Samen met de 10-15 leerlingen (die vrijwillig komen) en andere begeleiders zorgen voor een fijne werksfeer.
  • Contact houden met de weekendschool-coördinator/docent (aanwezig op de leslocatie) en hulp vragen wanneer nodig.
  • Tijden tussen 10:30-12:30 incl. voorbereiding en opruimen
  • Locatie: Postjesweg 1, Amsterdam

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure. 

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Amsterdam
Duur
Jaar
Taal
Nederlands
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Wekelijks
Momenten
Weekend
Doelgroepen
Jongeren (10-14 jr.)
Inschrijven »