Mentor

Word mentor bij het Scholierenprogramma van Giving Back

Jongeren, Werk & Hoop project
Giving Back

Jouw rol

Giving Back heeft een Scholierenprogramma in het leven geroepen voor 4 HAVO en 5 VWO leerlingen om hen zo te ondersteunen bij hun stap richting HBO/WO. De deelnemende scholieren komen uit een omgeving waarin studeren niet vanzelfsprekend is en hebben diverse culturele achtergronden. Hun ouders hebben niet (of niet in Nederland) gestudeerd en ze missen vaak rolmodellen in hun directe omgeving én een relevant netwerk.

Het doel van het Scholierenprogramma is de jongeren vanuit zo veel mogelijk invalshoeken wegwijs te maken in de wereld en voor te bereiden op een passende studie(keuze) en succesvolle functie in de maatschappij. Als mentor word je één-op-één aan een scholier gekoppeld en laat je hem of haar kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen. Het is bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe de jongere zijn of haar ambities steeds verder ontdekt en waarmaakt. Bovendien kan je een brug slaan tussen verschillende culturen en achtergronden.

“Giving Back” geldt ook andersom! Zij bieden je:

 • Een kans om iets door te geven vanuit jouw eigen ervaring en kennis.
 • Inspiratie opdoen uit contact met een jongere generatie en/of andere cultuur.
 • Ontwikkeling van je coaching vaardigheden.
 • Verrijking van je netwerk met andere professionals zoals je mede-mentoren.
 • Je wordt ondersteund door Giving Back met trainingen en intervisie-bijeenkomsten

Over de organisatie

Stichting Giving Back brengt jongeren in contact met mensen en bedrijven die hen willen inspireren en die een voorbeeld kunnen zijn. Ze geloven dat de kans op een succesvolle ontwikkeling in hun leven en werk groter is door ondersteuning van betrokken bedrijven en gemotiveerde professionals. In de toekomst kunnen de jongeren anderen inspireren en zo zelf een voorbeeldfunctie vervullen. Giving Back (1999) stimuleerde al meer dan 1000 jongeren om hun ambities waar te maken

Details

 • Je bent afgestudeerd aan een Nederlandse HBO-instelling of universiteit, hebt minimaal vijf jaar werkervaring en een breed netwerk.
 • Je bent tussen de 30-50 jaar oud en hebt affiniteit met jongeren
 • Je woont of werkt in (de omgeving van) Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht.
 • Het programma start jaarlijks in november en loopt tot december het jaar daarop.
 • Mentor zijn bij Giving Back is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een aantal activiteiten is verplicht.
 • De contactmomenten tussen mentor en scholier plan je zelf en zijn gemiddeld eens per maand.

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk & Hoop project?

Nederland Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
Duur
Jaar
Taal
Nederlands
Frequentie
Maandelijks
Momenten
Weekend, Weekdag 's avonds
Rollen
Mentor
Doelgroepen
Jongeren (14-18 jr.)