Stadscommissielid

Lijkt het je een uitdaging een jaarprogramma te organiseren voor zowel scholieren als professionals?

Jongeren, Werk & Hoop
Giving Back

Wie zijn wij?

Giving Back, een inspirerende non-profit organisatie, stevig geworteld in vijf steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. We zijn als stichting bijzonder trots om ieder jaar samen met ongeveer 400 vrijwilligers onze programma’s voor scholieren en studenten met succes neer te zetten. Al bijna 20 jaar stimuleren wij jongeren om hun ambities waar te maken, inmiddels meer dan 1000 jongeren!

Onze missie

Meer culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Hiermee dragen we bij aan een moderne, diverse samenleving waarin iedereen een gelijke kans krijgt om met wat voor achtergrond dan ook, zijn talent te ontwikkelen en succesvol te worden om zo een rolmodel te zijn voor de volgende lichting studenten. Wij zijn van mening dat er geen talent verloren mag gaan in Nederland.

Hoe pakken we dat aan?

Onze programma’s richten zich op scholieren en studenten, eerste generatie (aankomend) student en veelal multicultureel, die het netwerk en een rolmodel missen om hun talenten te ontdekken en in een latere carrière te verzilveren. Giving Back biedt hen een persoonlijk mentortraject én een uitdagend programma aan met workshops, experiences en events waarin persoonlijke en talentontwikkeling centraal staan. Wij ondersteunen samen met onze partnerorganisaties en vrijwilligers op deze wijze ambitieuze jongeren vanaf school op weg naar hun eerste baan in de Nederlandse samenleving en werken daartoe samen met onze partnerbedrijven: Allen & Overy, AkzoNobel, Cargill, ING, Ministerie van Defensie, Loyens&Loeff, Diff, BakerMcKenzie, AlbertHeijn en PwC.

Giving Back heeft een Scholierenprogramma in het leven geroepen voor 4 HAVO en 5 VWO leerlingen om hen zo te ondersteunen bij hun stap richting HBO/WO. Het doel van dit programma is de jongeren vanuit zo veel mogelijk invalshoeken wegwijs te maken in de wereld en voor te bereiden op een passende studie(keuze) en succesvolle functie in de maatschappij. Dit gebeurt door een programma van 13 maanden met landelijke en lokale workshops en een mentor traject. Zowel workshopleiders als mentoren voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Stadscommissie

Naast de landelijke Giving Back organisatie is er een lokaal bestuur actief, de stadscommissie (in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag) die samen met een aantal scholen, bedrijven en instellingen het programma invult en uitvoert.

Als lid van de stadscommissie vervul je de rol die het beste bij je past: organiseren van activiteiten, werven en begeleiden van mentoren, werven en begeleiden van scholieren en scholen of algemeen lid.

'Giving Back' werkt twee kanten op! Wij bieden je:

  • Een kans om jouw eigen ervaring en kennis in te zetten in een dynamische organisatie met een prachtige missie.
  • Inspiratie opdoen uit contacten met een jongere generatie en/of andere cultuur.
  • Verrijking van je netwerk met andere professionals zowel stadscommissieleden als mentoren.
  • Je wordt ondersteund door Giving Back met trainingen en intervisie-bijeenkomsten

Jouw profiel

  • Je opleidingsniveau is HBO/WO.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring en een breed netwerk.
  • Je bent tussen de 30-50 jaar oud en hebt affiniteit met jongeren
  • Je woont of werkt in (de omgeving van) Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven of Utrecht.
  • Je wil je committent geven voor 4 tot 8 uur per maand voor minimaal 2 jaar.

Interesse?

Klik hieronder en ontvang direct meer informatie over de aanmeldprocedure.

Wat is het Jongeren, Werk en Hoop project?

NL Cares maakt onderdeel uit van het Platform Jongeren, Werk en Hoop. Dit platform zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij staat de verbinding centraal. Wij koppelen young professionals aan deze jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach, waardoor zowel de jongeren als de vrijwilligers hun blik op de wereld verbreden.

Locatie
Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
Duur
2 jaar
Taal
Nederlands
Uren
1 tot 4 uur per week
Frequentie
Wekelijks