Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

4G Koffiekwartiertje - bellen met ouderen van MOB Boekenrode

MOB Boekenrode

13 juli 2020
Schoonegge 60, 3085CX Rotterdam
15:00 - 15:30
Ouderen
0/1

Activiteit 

De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat ouderen in woon-zorgcentra geen bezoek meer mogen ontvangen. Ook het aanbod van activiteiten is hierdoor veel minder, fysiek contact is immers uit den boze. Gelukkig zijn er meer manieren om contact met elkaar te hebben! 

Met het 4G Koffiekwartiertje van NL Cares legt een vrijwilliger digitaal contact met een oudere in een woon-zorgcentrum. Met een kwartiertje kun je als vrijwilliger veel voor iemand betekenen en een gezellig digitaal praatje doet zichtbaar goed. Het is een welkome afwisseling in de dagelijkse routine. Door digitaal koffie te drinken kunnen we toch aandacht voor elkaar hebben en elkaar opvrolijken, zonder dat er een fysieke ontmoeting plaatsvindt.

Woon-zorgcentrum MOB Boekenrode heeft een telefoon waarop gevideobeld kan worden. Als vrijwilliger videobel je op de aangegeven tijd naar dit account. Een medewerker van Laurens MOB Boekenrode helpt de oudere bij het hanteren van de telefoon. In principe duurt het gesprek een kwartiertje, maar als je nog niet uitgepraat bent, mag het natuurlijk langer duren. 

Om je op weg te helpen met het gesprek, hebben we wat vragen opgesteld als gespreksstarter. Deze kun je gebruiken als je dat fijn vindt. Klik hier voor de vragen.  

Doelgroep & impact

Vanwege het coronavirus ontvangen woonzorginstellingen geen bezoek meer. De eenzaamheid die mensen die hier wonen toch al ervaren zal hierdoor nog meer toenemen. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je via NL Cares digitaal koffie drinken met ouderen die in woonzorgcentrum MOB Boekenrode wonen. MOB Boekenrode is een cultuurbewuste aanbieder op het gebied van zorg en ondersteuning voor ouderen. Met het 4G Koffiekwartiertje geef je wat extra aandacht zonder elkaar in het echt te ontmoeten aan mensen die hierom verlegen zitten. Een gesprekje van 15 minuten maakt een groot verschil. 

Help je mee?

Wil je meedoen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle informatie en instructies over hoe je kunt videobellen met een van de bewoners.

Let op: het begin van de mail kan verwarrend zijn omdat er wordt aangegeven dat de activiteit plaatsvindt bij MOB Boekenrode. Dit kun je uiteraard negeren, de activiteit vindt plaats vanachter je eigen tablet of laptop. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Delen