Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bakken voor de bezoekers van dagopvang van de NAS (dak- en thuislozen)

Nico Adriaans Stichting (NAS)

2 maart 2021
Bake @ home, Bake @ home Rotterdam
12:00 - 14:00
Dak- en thuislozen
1/10

Activiteit

Tijdens de Coronacrisis kunnen de bezoekers van de Huiskamer (dagopvang) van de NAS wat meer aandacht gebruiken. Het is een moeilijke tijd voor iedereen, met name voor de dak- en thuislozen die via de NAS geholpen worden. Nu kun je hen een hart onder de riem steken door het bakken van iets lekkers. Je kunt bijvoorbeeld cupcakes bakken, een taart of een lekkere cake om hen te verwennen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het bakken, het is altijd leuk om een mooie en lekkere taart of cake te krijgen. Houd bij het bakken altijd rekening met hygiëne en was voldoende je handen.

Je kunt jouw baksel op een afgesproken tijdstip afleveren bij de Huiskamer. Deze informatie ontvang je in een bevestigingsmail nadat je bent ingeschreven voor de activiteit.

Doelgroep & impact

De eerste ontmoeting met de NAS vindt in de dagopvang plaats. Dit wordt ook de Huiskamer genoemd. Een laagdrempelige plek waar iedereen zich kan aanmelden en onderzoeken of hij of zij voor professionele hulp in aanmerking kan komen via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Er is een vast aantal mensen dat gebruik maakt van de Huiskamer. De eerste stappen naar activering en dagbesteding vinden er plaats. Er is tijd voor koffie, een warme maaltijd en een dagelijkse alternatieve voedselbank. Vaste bezoekers van de NAS krijgen eten dat beschikbaar wordt gesteld door een biologische winkelketen. Op vaste dagen vinden er taal-, en filosofielessen plaats en is er een begin gemaakt met debatteren bij de NAS. Ook is er is een vaste veegploeg die dagelijks de nabijgelegen straten netjes houdt.

Help je mee?

Wil jij meehelpen iets lekkers te bakken voor de bezoerkers van de NAS? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen