Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bakken voor de bezoekers van de JongerenOpvang van de NAS (dak- en thuislozen)

Nico Adriaans Stichting (NAS)

25 februari 2021
Bake@ home, Bake @ home Rotterdam
18:00 - 20:00
Dak- en thuislozen
9/10

Activiteit

Tijdens de Coronacrisis kunnen de bezoekers van de JongerenOpvang van de NAS wel wat meer aandacht gebruiken. Het is een moeilijke tijd voor iedereen, met name voor de dak- en thuislozen jongeren die via de opvang geholpen worden. Nu kun je hen een hart onder de riem steken door het bakken van iets lekkers. Je kunt bijvoorbeeld cupcakes bakken, een taart of een lekkere cake om hen te verwennen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het bakken, het is altijd leuk om een mooie en lekkere taart of cake te krijgen. Houd bij het bakken altijd rekening met hygiëne en was voldoende je handen.

Je kunt jouw baksel op een afgesproken tijdstip afleveren bij de JongerenOpvang. Deze informatie ontvang je in een bevestigingsmail nadat je bent ingeschreven voor de activiteit.

Doelgroep & impact

De jongerenopvang is een relatief nieuwe 24-uurs opvang waar elf (mannelijke) jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 in een intramurale setting worden opgevangen en begeleid. Deze jongeren zijn door verschillende oorzaken niet in staat om op zichzelf te wonen, zij zijn meestal dak- of thuisloos geweest, zwerven van instelling naar instelling of hebben in detentie gezeten. De jongerenopvang van NAS werkt samen met hen aan de opgestelde leerdoelen. De jongeren komen binnen via het jongerenloket van de gemeente Rotterdam en krijgen een indicatie van zes maanden bij de jongerenopvang, samen met iemand van het jongerenloket voeren zij het eerste gesprek, hierin komt naar voren hoe zelfredzaam zij zijn op verschillende leefgebieden, later wordt met een begeleider van de jongerenopvang een begeleidingsplan opgesteld, hierin staat wat de cliënt moet leren en hoe hij hierin wordt ondersteund. Begeleid worden bij sociale (re)activering, het opbouwen of behouden van een dagstructuur en het opbouwen van een netwerk is eigenlijk bij iedere cliënt aan de orde omdat zij momenteel niet meedraaien in de maatschappij.

Help je mee?

Wil jij meehelpen iets lekkers te bakken voor de deelnemers van de JongerenOpvang? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen