Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bardienst bij Koffiehuis voor dak- en thuislozen

Koffiehuis Haarlemmerstraat

14 februari 2020
Haarlemmerstraat 146-148, 1013 EZ Amsterdam
09:00 - 12:00
Dak- en thuislozen
1/1

Activiteit

Als je van koffie en een praatje houdt, ben je bij deze activiteit aan het goede adres. Zeven dagen per week opent het Koffiehuis aan de Haarlemmerstraat haar deuren voor dak- en thuislozen, maar ook buurtgenoten zijn van harte welkom. Tijdens deze activiteit help je mee achter de bar: je serveert koffie en thee, bakt een omelet of bereid tosti's; net wat er wordt besteld. Uiteraard is er volop tijd om een gezellig praatje te maken met de bezoekers. De activiteit voer je uit samen met een vaste vrijwilliger van het Koffiehuis: hij of zij ontvangt je en maakt je wegwijs. Lijkt het je wat om hier te helpen? Schrijf je dan in, leer meer over het leven van dak- en thuislozen en maak er een goede ochtend van.

Doelgroep & impact

Het Koffiehuis ligt midden in het centrum aan de Haarlemmerstraat en wil bezoekers een rustige en veilige plek bieden, Er komen zowel dak- en thuislozen als buurtbewoners met een krappe beurs die behoefte hebben aan sociaal contact. De bezoekers betalen een kleine vergoeding voor koffie, thee of een broodje. Geld kunnen zij verdienen door zich o.a. in te zetten voor een veeg- of groenploeg: een aantal keer per week gaat een groep bezoekers de straat op om te vegen of bloem- en plantenbakken te onderhouden. Wil je meer weten over hoe je het beste met deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep dak- en thuislozen. 

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten voor dak- en thuislozen in de stad? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen