Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bereid een diner voor mensen met een krappe beurs bij Resto VanHarte Propeller

Huis van de wijk de Propeller

23 september 2021
Jacob Loisstraat 18, 3033 RD Rotterdam
17:30 - 20:00
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Resto van Harte is een sociaal buurtrestaurant en brengt mensen bij elkaar door samen te eten en hierdoor het buurtgevoel en de betrokkenheid in de samenleving te vergroten. De chef-kok verzorgt samen met een aantal vaste vrijwilligers een heerlijke verse maaltijd voor mensen uit de buurt. Er is altijd een warme ontvangst en als vrijwilliger ontmoet je mensen buiten je eigen sociale kring. Ook eet je mee met de lekkere maaltijd.

Tijdens de activiteit help je met het gereed maken van de ruimte, de ontvangst van de gasten, het serveren van de maaltijd en daarna met het opruimen. Misschien is er nog hulp in de keuken nodig en spring je daar bij. Voor deze activiteit zijn geen specifieke vaardigheden of kennis vereist, dus iedereen kan eraan meedoen. Er is altijd begeleiding aanwezig voor het geval dat je ergens een vraag over hebt. Ook voor deze activiteit geldt dat je nergens aan vast zit.

Doelgroep & impact

Een praatje maken en nieuwe mensen ontmoeten is deze avond het belangrijkst. Bij Resto eten veel ouderen, maar ook andere buurtbewoners (uit Noord en andere Rotterdamse wijken) die behoefte hebben aan een gezellige avond. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om goed met hen te communiceren, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Locatie

Het buurtdiner vindt elke donderdag plaats in Huis van de Wijk Propeller in Rotterdam Noord. Het buurthuis De Propeller is sinds maart 2016 het Huis van de Wijk Propeller geworden. Het Huis van de Wijk valt onder de koepel Noorderbreedte, waarin meerdere organisaties samenwerken. 

Een Huis van de Wijk biedt ruimte voor initiatieven van bewoners, alle vormen van vrijwilligerswerk en activiteiten of cursussen op het gebied van bijvoorbeeld taal, gezond eten of bewegen. Voor kinderen en jongeren hebben ze veel speciale activiteiten.

De Propeller is goed te bereiken met het openbaar vervoer: slechts vijf minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal Station. 

Help je mee?

Zin om te helpen met serveren en daarna te genieten van de maaltijd samen met buurtbewoners? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen