Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Blue Monday: bakken voor ouderen van Florence Oostduin

Florence Oostduin

18 januari 2021
Deze activiteit, doe je thuis!
10:00 - 11:00
Ouderen
1/10

Activiteit

Maandag 18 januari is het Blue Monday, ook wel de deprimerendste dag van het jaar. In deze moeilijke tijden kunnen de ouderen van Florence Oostduin op Blue Monday wel wat meer aandacht gebruiken. Het is een moeilijke tijd voor iedereen en met name bewoners van verzorgingstehuizen kunnen wel een beetje positiviteit en wat extra aandacht gebruiken. Jij kunt helpen om de Blue Monday van mensen die in een woonzorgcentrum wonen op te vrolijken door iets lekkers voor ze te bakken. Je kunt bijvoorbeeld cupcakes bakken, een taart of een lekkere cake om de ouderen te verwennen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het bakken, de bewoners vinden het heel fijn om een mooie en lekkere taart of cake te krijgen. Houd er rekening mee dat tehuizen vaak zijn opgebouwd uit meerdere huiskamers en dat een huiskamer bestaat uit ongeveer 10 bewoners dus dat je baksel voor tenminste 10 personen is. Houd bij het bakken altijd rekening met hygiëne en was voldoende je handen.

Je kunt jou baksel op een afgesproken tijdstip afleveren bij Florence Oostduin. Deze informatie ontvang je in een bevestigingsmail nadat je bent ingeschreven voor de activiteit.

Doelgroep & impact

Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. De eenzaamheid die mensen ervaren neemt in deze moeilijke tijden toe. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je via NL Cares een taart bakken voor bewoners van Florence Oostduin. Florence Oostduin is een woonzorg locatie voor ouderen in Den Haag. Men woont hier zelfstandig met 24 uur per dag zorg en aandacht. Bewoners maken gebruik van de verschillende huiskamers in het gebouw. Bak jij iets lekkers voor een of meerdere huiskamers?

Locatie

Florence Oostduin ligt op een prachtige locatie in het Bezuidenhout. Hier wonen ouderen zelfstandig of binnen de zorgafdeling die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben.

Help je mee?

Wil jij meehelpen iets lekkers te bakken voor ouderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen