Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bordspelletjes spelen met ouderen

Huis aan de Vecht

16 november 2020
Costa Ricadreef 9, 3563 TA Utrecht
18:00 - 20:00
Ouderen
1/2

De activiteit

Wil jij (eenzame) ouderen helpen en hun avond een stuk gezelliger maken? Help dan mee met de spelletjesavond van ’t Huis aan de Vecht. Elke maandagavond organiseren zij namelijk een spelletjesavond voor haar bewoners en daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken! Welke bewoner daag jij uit met een potje darten, biljaren of met een bordspel? Jij begeleidt het spel maar speelt natuurlijk zelf ook mee. Samen met de bewoners maak je er een gezellige avond van. Je enthousiasme is alles wat je nodig hebt om deze avond tot een succes te maken! Alhoewel.. je moet ook tegen je verlies kunnen, want de bewoners vinden niets leuker dan jou van het bord te spelen!

Doelgroep & impact

’t Huis aan de Vecht biedt verzorging aan ouderen met uiteenlopende zorgbehoeftes, maar er wonen ook jongere mensen met niet-aangeboren hersenletsel. In totaal wonen er 180, vooral oudere, mensen die hulp nodig hebben. Het welzijn van haar bewoners stelt 't Huis aan de Vecht voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. Eenzaamheid is namelijk een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam. Vandaag kun jij deze ouderen helpen met een klein gebaar: een spelletje spelen, een kopje koffie drinken en een praatje maken. Het belangrijkste is aandacht. Als je interesse toont in een ander dan kun je iemand al snel een plezierige dag bezorgen. Even exclusieve aandacht voor die persoon alleen. Dan zie je al snel hoe fijn iemand het vindt dat je er voor hem of haar bent, dat maakt jouw dag toch ook helemaal goed? Wil je meer weten over deze doelgroep? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Bereikbaarheid

’t Huis aan de Vecht is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Vanuit het centrum is het ongeveer 20 minuutjes fietsen, maar ook de bus stopt vlak bij!

Schrijf je in!

Geef jij vandaag een oudere extra persoonlijke aandacht en speel bordspelletjes hen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 
 

Delen