Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Buurtbuik - Koken in Overvecht

Buurtbuik Utrecht

15 februari 2020
Gambiadreef 60, 3564ES Utrecht
10:30 - 15:00
Algemene hulp
2/2

Activiteit

Als vrijwilliger help je met het bereiden van maaltijden voor de bezoekers van BuurtBuik. Dat doe je met eten dat anders door groenteboeren of supermarkten zou worden weggegooid, dus het is altijd een verrassing wat er op het menu staat. Buurtbewoners die elkaar normaal gesproken voorbij lopen, schuiven bij elkaar aan tafel en leren elkaar op deze manier beter kennen. Sommige bezoekers zijn eenzaam, waardoor het erg fijn voor hen is als er enthousiaste vrijwilligers zijn waar zij een praatje mee kunnen maken. Als je wilt, eet je natuurlijk gezellig een hapje mee! 

Daarna help je met het opscheppen en uitserveren van de maaltijden die bereid zijn met voedsel dat anders door groenteboeren of supermarkten zou worden weggegooid. Buurtbewoners die elkaar normaal gesproken voorbij lopen, schuiven bij elkaar aan tafel en leren elkaar op deze manier beter kennen. Als je wilt, eet je natuurlijk gezellig een hapje mee! Aan het einde van de activiteit zorgen we er samen voor dat de ruimte voor opgeruimd is. 

Doelgroep en impact

Overvloedig voedsel van horeca, supermarkten en andere voedselproducenten wordt gedeeld met mensen uit de buurt. BuurtBuik geeft bewoners, die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug en stimuleert daarnaast de cohesie en samenwerking in de buurt. 

Locatie en bereikbaarheid

Deze activiteit vindt plaats in buurthuis De Boog in Overvecht en is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. 

Delen