Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken en eten met de buurt met Buurtbuik Utrecht

Buurtbuik Utrecht

31 oktober 2020
Gambiadreef 60, 3564ES Utrecht
10:30 - 15:00
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Zoek je interessant vrijwilligerswerk in Utrecht Overvecht? Buurtbuik kan je hulp goed gebruiken!

BuurtBuik Utrecht is gevestigd in buurthuis De Boog. Samen met een enthousiaste groep vaste vrijwilligers bereid je vandaag een heerlijke drie gangen lunch voor zo’n 40 gasten. BuurtBuik wil bezoekers het gevoel geven dat ze in een gezellig restaurant beland zijn, waar heerlijk gekookt wordt met “gered” eten van lokale cateraars, winkels en restaurants. Hierbij staat de gastvrijheid en ontmoeting centraal, buurtbewoners die elkaar normaal gesproken voorbij lopen leren elkaar aan tafel beter kennen. De gasten komen om verschillende redenen eten; de een komt vanwege een krappe beurs, de ander voelt zich eenzaam en weer andere komen gewoon voor een leuk gesprek met de buren. Iedereen is welkom in het BuurtBuik restaurant en zo doen we samen iets tegen voedselverspilling. BuurtBuik Utrecht kenmerkt zich door de gezellige sfeer en een familiegevoel. Veel van hun gasten zijn meerdere dagen per week in het buurthuis te vinden en kennen elkaar goed. Maar ook nieuwe gasten zijn altijd welkom en worden met open armen ontvangen!

De vaste vrijwilligers van Buurtbuik weten ondertussen maar al te goed wat er moet gebeuren en zij nemen jou vandaag onder hun hoede. Je hebt dus geen speciale skills of ervaring nodig. Ze zijn ontzettend blij met jouw hulp! Tijdens de opstart met koffie en thee maken jullie altijd even kennis met elkaar. En als je wilt, eet je natuurlijk ook zelf gezellig een hapje mee! 

Je helpt met het opscheppen en uitserveren van de maaltijden die bereid zijn met voedsel dat anders door groenteboeren of supermarkten zou worden weggegooid. Aan het einde van de activiteit zorgen jullie er samen voor dat de ruimte voor opgeruimd is. 

Doelgroep en impact

Overvloedig voedsel van horeca, supermarkten en andere voedselproducenten wordt gedeeld met mensen uit de buurt. BuurtBuik geeft bewoners, die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug en stimuleert daarnaast de cohesie en samenwerking in de buurt. 

Locatie en bereikbaarheid

Deze activiteit vindt plaats in buurthuis De Boog in Overvecht en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.

Schrijf je in!

Wil jij je ook inzetten voor de buurtbuik Utrecht? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact op met NL Cares Utrecht

Delen