Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken voor de buurt met Buurtbuik Zuid

Buurtbuik Zuid

21 december 2019
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam
12:30 - 16:00
Algemene hulp
3/4

Activiteit

BuurtBuik wil bezoekers het gevoel geven dat ze in een gezellig restaurant beland zijn, waar heerlijk gekookt wordt met “gered” eten van lokale cateraars, winkels en restaurants. Hierbij staat de gastvrijheid en ontmoeting centraal, buurtbewoners die elkaar normaal gesproken voorbij lopen leren elkaar aan tafel beter kennen. De gasten komen om verschillende redenen eten; de een komt vanwege een krappe beurs, de ander voelt zich eenzaam en weer andere komen gewoon voor een leuk gesprek met de buren. Iedereen is welkom in het BuurtBuik restaurant en zo doen we samen iets tegen voedselverspilling. Omdat we steeds een andere dag-vangst hebben, is het menu altijd een verassing. Als vrijwilliger help je met het serveren en opmaken van de maaltijden en is er de mogelijkheid om een hapje mee te eten. Aan het einde van de activiteit zorg je er gezamenlijk voor dat de ruimte weer opgeruimd is.

Doelgroep & Impact

Overvloedig voedsel van horeca, supermarkten en andere voedselproducenten wordt gedeeld met mensen uit de buurt. BuurtBuik geeft bewoners, die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken een steun in de rug en stimuleert daarnaast de cohesie en samenwerking in de buurt. 

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten voor de buurtbuik? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de  veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen