Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken en eten met mensen met een beperking

Steunpunt Haagsche Bluf

7 maart 2020
Haagsche Bluf 46, 2511 CN Den Haag
14:00 - 18:00
Mensen met een beperking
1/2

Activiteit

Ook in het weekend kun je als vrijwilliger via onze kalender aan de slag. Zo kun je elke zaterdag gezellig koken en eten met de bewoners met een beperking van Middin de Haagsche Bluf. Bij aankomst word je opgevangen door een vaste medewerker die je tijdens de activiteit zal begeleiden. Soms komt het voor dat je eerst met de bewoners boodschappen doet. Middin de Haagsche Bluf beschikt over een grote professionele keuken. Hier kun je samen met de bewoners het avondeten bereiden. Uiteraard sta je er niet alleen voor en zullen ook de vaste medewerkers helpen. Vervolgens kunnen jullie samen genieten van het eten! Je hoeft geen keukenwonder te zijn voor deze activiteit. Het gaat er vooral om de gezelligheid en samen iets doen.

Doelgroep & impact

Voor de bewoners van Middin de Haagsche Bluf is het erg waardevol in contact te zijn met de 'normale wereld'. De locatie streeft ernaar de bewoners zoveel mogelijk deel te laten uitmaken van de Haagse samenleving. Jouw rol als vrijwilliger is dus enorm waardevol. We weten zeker dat je een enorm leuke activiteit zult hebben met de bewoners!

Locatie

In het centrum van Den Haag, aan een klein, gezellig winkelplein, ligt trefpunt en woonlocatie Middin de Haagsche Bluf. Er wonen 29 mensen met een lichte verstandelijke beperking in ruime, luxe studio’s en in drie appartementen vlakbij. Ze wonen individueel en geven hun leven zoveel mogelijk zelf vorm en inhoud, maar er is wel 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De Haagse Bluf heeft een trefpunt waar wordt gegeten en waar verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals bingo, karoake en fitness! Ook cliënten van andere locaties bezoeken het trefpunt regelmatig, wat zorgt voor veel gezelligheid.

Help je mee?

Wil je helpen bij het koken met mensen met een beperking? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Ik wil ook vrijwilligen’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op 

Delen