Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

City Cleanup bij de Voedseltuin

Voedseltuin Rotterdam

29 september 2021
Gedempte Keilehaven (tussen Keilewerf 1 en Keileweg 8), 3029BP Rotterdam
10:00 - 12:00
Algemene hulp
0/5

Activiteit

Dit jaar hebben we een doel: 2021 kilo zwerfafval ophalen. En daar hebben we jou voor nodig! Draag bij en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt door afval te prikken in en rondom de Voedseltuin. Zo creëren we meer bewustzijn en maken we ook op lange termijn impact. Het strand, de bossen en straten liggen vol met zwerfafval. Wegwerpplastic vormt de grootste groep afval. Herkenbaar? Er wordt geschat dat als we zo doorgaan, er in 2050 meer plastic dan vis ronddobbert in de oceanen. Dat laten wij toch niet gebeuren? Als je meedoet loop je alleen of in tweetallen, zodat we de corona maatregelen volgen.

Doelgroep & impact 

De Voedseltuin Rotterdam komt op voor een gezonde stad en werkt actief aan een duurzame stedelijke samenleving, met gezond voedsel voor iedereen! Dit doen zij onder andere door duurzaam geteelde seizoen groenten te kweken, wat via de Voedselbank Rotterdam wordt verspreid. Daarnaast is het vooral een plek om elkaar te ontmoeten en iets te doen; van het produceren van voedsel, tot actief zijn in het groen tot het ontwikkelen van skills. De tuin is een groene plek met een parkachtig karakter in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is, waardoor het legio mogelijkheden biedt als een verbindende factor tussen bedrijfsleven, ideële organisaties, buurtbewoners en natuurliefhebbers. 

Locatie

De Voedseltuin ligt vlakbij Marconiplein, in Rotterdam West. De tuin ligt tussen de Keilestraat en de Keileweg in (gedempte Keilehaven). Om bij de tuin te komen neem je het gangetje tussen Keilestraat 7 en 9, daarachter zie je de tuin liggen. Of je gaat door de gang links van Keileweg 8, na 50 meter is de tuin aan je rechterhand. Houdt het weerbericht in de gaten en kleed je daar op, aangezien het (grotendeels) een buitenactiviteit is. Prikkers en vuilniszakken worden verzorgd, handschoenen kun je zelf meenemen.

Help je mee?

Draag je steentje bij! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen