Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Amsterdamse straatweg Clean up

NL Cares Utrecht

15 juli 2021
Amsterdamse straatweg, 3551 CS Utrecht
16:00 - 17:30
Algemene hulp
1/16


Activiteit

Dit jaar hebben we een doel: 2021 kilo zwerfafval ophalen. En daar hebben we jou voor nodig! Draag bij aan het zwerfafvalprobleem en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schonere buurt. Zo creëren we meer bewustzijn, en maken we ook op lange termijn impact. In kleine groepjes lopen we een route door de Amsterdamse straatweg. Met het als vertrek punt het plein bij de plantage tegenover de action. Nadat we de route hebben gelopen, verzamelt iedereen om de opbrengst te bekijken en gezamelijk af te sluiten. Voor prikkers en vuilniszakken en handschoenen wordt gezorgd.


Doelgroep & Impact

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergenissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor de natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Platstic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Grotere stukken vormen de plastic soups op zee. Verwacht wordt dat als we niets tegen de plasticsoep ondernemen, er in 2050 qua gewicht meer plastic in de zee zal zijn dan vis. Tijd voor actie dus. Met de cleanups draag jij concreet bij aan het zwerfafvalprobleem en help je mee om de zichtbaarheid en bewustwording omtrent dit probleem te vergroten.

 

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Cloverleaf Foundation en het Oranjefonds.

Delen