Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Cleanup bij Stadskas Tuin van Toorop

Stadskas Tuin van Toorop

24 november 2021
Jan Tooropstraat 8, 1062 BM Amsterdam
11:30 - 13:30
Algemene hulp
0/4

Activiteit

Dit jaar hebben we een doel: 2021 kilo zwerfafval ophalen. En daar hebben we jou voor nodig! Draag bij aan het zwerfafvalprobleem en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt. Zo creëren we meer bewustzijn, en maken we ook op lange termijn impact. In kleine groepjes lopen we een route door de wijk met de Stadskas Tuin van Toorop als begin en eindpunt. Nadat we de route hebben gelopen, verzamelt iedereen om de opbrengst te bekijken en gezamenlijk af te sluiten. 

Voor prikkers en vuilniszakken wordt gezorgd. Je kunt zelf handschoenen meenemen als je dat prettig vindt. Let op: het kan zijn dat er niet voor iedereen een prikker is

Doelgroep & impact 

De Stadskas in Amsterdam Nieuw-West is een plek waar buurtbewoners samen kunnen komen wat perfect past in de filosofie van Stadstuin Overtoom: sociaal & duurzaam. In de bijgelegen moestuin kunnen buurtbewoners kennismaken met het duurzaam verbouwen van voedsel. Ook worden er yogalessen en andere workshops gegeven en dient het als echte ontmoetingsplek!

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Tijd voor actie dus!

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Triodos Foundation en het Oranjefonds.

Delen