Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Computerles voor ouderen

Ontmoetingscentrum Morgenstond

7 oktober 2019
1e Eeldepad, 2541 JG Den Haag
18:45 - 21:00
Ouderen
0/2

Activiteit

Elke maandagavond wordt er computerles gegeven bij Ontmoetingscentrum Morgenstond. De bijeenkomst is opgezet voor ouderen die graag willen leren hoe ze een pc kunnen gebruiken. Er zijn ongeveer zes deelnemers aan de cursus. Je hoeft geen expert te zijn om te helpen met deze activiteit: basiskennis over het werken met een pc is voldoende! 

Doelgroep & impact

De deelnemers aan de computercursus zijn allemaal boven de 60 jaar. Ze vinden het lastig om met een computer om te gaan. Tijdens de cursus leren de deelnemers de basisvaardigheden, zoals het versturen van een e-mail, Microsoft Word en hoe je moet surfen op het web. Ook leren ze hoe hoe Facebook werkt. Het is voor ouderen vaak erg leuk om op Facebook te volgen hoe het met de (klein)kinderen gaat.

Locatie

Ontmoetingscentrum Morgenstond krijgt een steeds belangrijkere plek in de wijk. Wekelijk komen er tussen de 300 en 350 bezoekers van allerlei leeftijdsgroepen op het ontmoetingscentrum af. Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Help je mee?

Wil je ouderen helpen tijdens de computerlessen? Klik hieronder dan op 'Ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen