Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé Cybersoek voor nieuwkomers en vluchtelingen

Cybersoek

14 januari 2020
Timorplein 22, 1094 CC Amsterdam
13:00 - 15:00
Migranten
3/3

Activiteit

Elke dinsdagmiddag wordt er bij Cybersoek een Open Inloop Taal georganiseerd. Deze inloopmiddag is een laagdrempelige project waar iedereen welkom is die de Nederlandse taal (beter) wilt leren beheersen. Sommige deelnemers kunnen zich al prima redden in het Nederlands maar willen de taal middels informele gesprekjes nog meer eigen maken. Anderen zijn net in Nederland en komen naar de inloopmiddag als aanvulling op andere taalles. Als vrijwilliger ga je in kleine groepjes of één op één met de deelnemers aan de slag. Met hulp van de docenten worden er verschillende oefeningen gedaan. Tijdens de oefengesprekjes let je op de uitspraak en help je de woordenschat van de deelnemers vergroten. Je hoeft geen docent te zijn om te helpen, iedereen die goed Nederlands spreekt is welkom. Door jouw aanwezigheid krijgen de deelnemers meer persoonlijke aandacht waardoor zijn nog meer en sneller kunnen leren. En ook als vrijwilliger leer je veel, over de bijzondere achtergronden en verhalen van de deelnemers.


*Eén van de deelnemers van de taalmiddag heeft een licht verstandelijke beperking. Naast de vrijwilligers voor de reguliere taalinloop, zoeken wij een vrijwilliger die één op één wil oefenen met deze man. Door de extra persoonlijke aandacht en begeleiding, draag je bij aan het verbeteren van zijn Nederlands. Aan het begin van de activiteit kun je aangeven of je hier interesse in hebt.


Doelgroep

De deelnemers van de Open inloop hebben verschillende culturele achtergronden. Sommigen hebben een beperkte kennis van de Nederlandse taal en anderen kunnen zich al goed redden. Alle deelnemers zijn erg gemotiveerd om Nederlands te leren en komen naar de inloopmiddag omdat zij het leuk vinden. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep migranten.

Locatie

Cybersoek is een buurtcentrum in Amsterdam Oost en biedt cursussen aan voor alle buurtbewoners: van jong tot oud, man en vrouw, met diverse (culturele) achtergronden. Voor deelnemers uit verschillende bevolkingsgroepen is Cybersoek een plek voor ontmoeting en uitwisseling. Daarmee worden diverse groepen in de wijk – van hoog- tot laagopgeleid – met elkaar in contact gebracht. Dit bevordert de communicatie, het begrip en de samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de wijk.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen