Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help eenzame ouderen tijdens een creamiddag

WZH Bezuidenhout

28 november 2019
Bezuidenhoutseweg 150, 2594 AG Den Haag
14:00 - 16:00
Ouderen
1/2

Activiteit

Vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen met ouderen? Iedere donderdagmiddag kun je ouderen bij WZH Bezuidenhout helpen tijdens een creamiddag met verschillende leuke activiteiten. Je gaat samen bijvoorbeeld knutselen, koekjes bakken, kaarten maken, breien of bloemen schikken. Je hoeft zelf niet goed te kunnen breien of knutselen. Het gaat er om dat je de ouderen helpt met wat zij willen maken. Én natuurlijk om de gezelligheid. Een goed gesprek met een kopje koffie of thee en achtergrond muziek is voor veel ouderen ook al heel erg fijn. Deze activiteit is een mooie manier om een paar uurtjes wat extra aandacht te geven aan deze doelgroep die altijd enorm opfleurt van de komst van flexibele vrijwilligers!


Doelgroep & Impact

WZH Bezuidenhout stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht van vrijwilligers en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. In Bezuidenhout wonen mensen die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben in een beschermde omgeving. Dit kunnen mensen zijn met dementie of mensen met lichamelijke aandoeningen. Er is te allen tijde professionele hulp aanwezig tijdens de activiteit, vraag hulp wanneer dat nodig is. 

Een aantal tips om als vrijwilliger om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.


Locatie

WZH Bezuidenhout biedt een combinatie van wonen, zorg en welzijn in een beschermende woonomgeving. De woningen liggen aan de rand van Haagse Hout, een gezellige en bosrijke omgeving. Het woongebouw grenst aan het Haagse Bos. Iedere bewoner beschikt over een eigen eenkamerappartement.


Help je mee?

Wil je meehelpen tijdens deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen